Hudebně skvělí The Truth Is Out There se novým klipem nevyhnuli kompromisům

30.03.2019 10:56 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Ostravská skupina The Truth Is Out There aktuálně boduje se svou druhou řadovou deskou "All Little Revolutions", která vyšla z kraje letošního roku. A boduje vysoko. Příznivci souboru žánrově oscilujícího kolem nu-metalu a post-hardcoru si novou kolekci chválí zejména pro její návykovost a mezinárodní ambice. Zcela právem. Album je na tuzemské poměry skutečně excelentním, dramaturgicky strhujícím počinem, kypícím kvalitním materiálem a silnými nápady každého individuálního tracku. Dala by se tedy potvrdit teze, že "každá skladba je v rámci alba takovou malou revolucí. Každá nová svrhne tu předchozí", jak na adresu nahrávky uvádí frontman skupiny Hanzi.

Jednou z těchto malých revolucí je i v pořadí druhá "Miracles", která umocňuje úvodní hitovku "Blood Marks". Písni vévodí skvělý ústřední riff a chytlavý refrén jako něco, co obecně vystihuje charakter celého LP. Vše je pak zabaleno do decentního synťákového hávu se vkusnou příměsí elektroniky. Videoklipu se zhostil populární a ostřílený režisér Radim Věžník.

Škoda jen, že výsledek je tochu fádní, a zanechává proto dojem standardizovaného produktu pásové výroby klipů podobných scénářů podobných kapel. Jisté kompromisy jsou však zcela pochopitelné, zvláště pro skupinu jako The Truth Is Out There, za níž nestojí žádný nahrávací label či management a která si produkuje svou tvorbu výhradně vlastními silami. Pro talentované Ostravany tak zůstává stěžejní hudba a živé koncerty. Ten nejbližší se uskuteční již v sobotu 30. března v pražském Rock Café, kde bude skupina s příslibem divoké show album "All Little Revolutions" křtít.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY