Alter Ego - nové malé hudební vydavatelství

28.01.2003 10:42 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Alter Ego Release Party
© facebook interpreta
Maličké, většinou nezávislé a na nekomerční hudbu orientované vydavatelské značky, přibývají na naší hudební mapě jako houby po dešti. A zatímco nadnárodní kolosy vydávají ročně z domácí hudby jen pár titulů, většina produkce se odehrává právě zde. Novým jménem je vydavatelství Alter Ego.

Stojí za ním skupina nadšenců okolo kapel Děti deště a Kdyby psi. Jejich společná nahrávka je také v edičním plánu na nejbližší dobu, stejně tak jako třeba konzerva low-noiseového multiinstrumentního kouzelníka Slávka Dolejšího. Úplně prvním, právě vydaným titulem je však čistě intrumentální čtyřpísňové EP "Posledni fext", které vzniklo jako soundtrack k filmovému dokumentu o surrealistickém básníkovi Karlu Šebkovi. Hudebně je pod ním podepsaná část skupiny Děti deště spolu s hostem Petrem Škodou, jinak členem souborů Unity a Five 'O Clock Tea .

Cédéčko bude pokřtěno na prezentačním večeru vydavatelství, na který se můžete zajít podívat v pátek 31. ledna do pražského klubu Guru. Krom koncertu zmiňovaných dvou kapel budou své vinyly roztáčet i hip-hopoví DJs.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY