Lucie s "Nejlepší, kterou znám" navazuje na svá klasická baladická čísla

02.11.2018 14:06 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Nadchází doba patrně nejočekávanější české desky letošního roku. Už 9. listopadu vyjde album "EvoLucie" a jedna z nejpopulárnějších kapel posledních tří dekád Lucie na něm představí po šestnácti letech sadu zcela nových písní. Jako první singl uspěla v českém éteru skladba "Takhle tě mám rád", nyní přichází druhá ochutnávka v podobě balady "Nejlepší, kterou znám".

Stejně jako například "Chci zas v tobě spát" ji složil ještě v emigraci Oskar Petr. "Vznikla v roce 1989 v Los Angeles a my jsme se do ní teď ponořili. Myslím si, že kvalitní skladby jsou nadčasové," doplňuje autor textu Robert Kodym. Vydavatelství BrainZone, pod které nyní Lucie spadá,
Lucie - evoLucie
© facebook interpreta
už dříve naznačovalo, že kapele poskytne nejlepší možný servis, co lze. A slova vystřídaly činy - produkce písně stojí na Mikeu Clinkovi, který dříve spolupracoval na zásadních deskách s Guns N' Roses a je podepsán i pod epickou hymnou "Eye Of The Tiger" z "Rockyho". "Oskar napsal silnou baladu v době, kdy Mike vytvářel jen několik kilometrů od něj zásadní nahrávky, které změnily zvuk rockové hudby. Přišlo nám skvělé dát americkou a českou legendu dohromady v roce 2018. Bylo nám jasné, že toto spojení přinese něco skvělého," tvrdí manažer Lucie Ladislav Vajdička. Mixu se navíc ujal držitel Grammy John Spiker.

Velmi nezvyklý videoklip má na svědomí pro Lucii starý známý Dominik Miškovský, který už pro kapelu vytvořil vizuály pro "L'auru" či "Sen". Scény se natáčely v ruinách bývalého noblesního plaveckého bazénu pod Terasami Barrandov. "Jednotlivé členy skupiny jsem rozmístil tak, aby kolem nich mohla kamera i dívky (natáčené další den pod vodou) ladně proplouvat. Aby každý z muzikantů měl své pevné jedinečné místo, ale taky aby v jednu chvíli byli všichni pevnou součástí celku. Vše v jednom dlouhém cinemascopickém záběru," popisuje Miškovský. "Hlavní roli ve snímku hraje Simona Guľašová, která je na začátku nevinně nádherná, jako každá nová láska. Později sladká milenka se ale v závěru mění v děsivou saň. Tak jako to v životě často bývá," usmívá se.

Tato komplexní špičková péče je na celém díle vidět a slyšet. Balada se může klidně zařadit do zlatého fondu romantických písní formace a snový videoklip ji velmi dobře podkresluje i včetně toho dramatického konce. Za nás 8/10.

Lucie bude nové album prezentovat i na mamutích koncertech. Vstupenky na ně lze zakoupit na portálu TicketLIVE.

EVOLUCIE TOUR 2018:

13.11.2018 Ostrava, Ostravar Aréna
17.11.2018 Brno, DRFG aréna
18.11.2018 Brno, DRFG aréna
22.11.2018 Praha, O2 arena
23.11.2018 Praha, O2 arena
24.11.2018 Praha, O2 arena
27.11.2018 Bratislava, Zimný štadión Ondreja Nepelu
30.11.2018 Košice, Steel Aréna

Klip je k vidění na stránkách televize Stream nebo na z YouTube pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY