Imodium a Portless ve videu k "No Man" jako chuligáni vzdorují stádovité společnosti

02.11.2018 09:28 - Hana Bukáčková | foto: Matěj Honskus

Nový singl "No Man" je vrcholem spolupráce skupin Imodium a Portless, které jsou aktuálně na společném turné, které dostalo název právě podle nového singlu. "Obě kapely jsme se střetly v naprosto identický moment, a to při hledání nějakýho parťáka pro společný rovnocenný turné. Obě kapely trpíme pocitem, že jsme v žánru tak trochu osamostatněny. Spojení nám přijde skvělý," říká Thom Fröde, zpěvák prvně jmenované bandy.

"Ústřední motiv No Mana, tedy postavy, která vzdoruje všemu, co do ní společnost pálí (politický sliby, reklamy, slevy), vzešla z mé lásky k filmu 'Yes Man' s Jimem Carreym, kde hlavní hrdina musí na vše odpovídat 'ano'. Tohle je moje parafráze na Yes Mana, tedy No Man, týpek, který nechce být ovce ve stádu a vše přijímat. Naopak umí říct 'ne'," dodává Fröde k prapůvodu společného songu.

V singlu zůstaly obě kapely věrné svému jazyku - Imodium zpívají tradičně česky, Portless zase anglicky. Píseň doprovází výpravný (poměrně surový) klip. Rodil se v karlínských kasárnách a kromě členů obou formací v něm vystupují i fanoušci, kteří byli k natáčení přizváni. Vznik videa byl produkčně náročný a jeho přípravy trvaly bezmála tři měsíce. "Natáčení, bylo jedno z nejrozsáhlejších, co naše kapely zažily. V jeden moment bylo na place více než sto lidí. Komparz, štáb, pyrotechnici a další. Pikantní bylo, že na některé záběry byl pouze jediný pokus, což je vždy velice náročné," popisuje zpěvák Portless Kryštof Michal. Režie se ujal jeho kolega bubeník Zbyněk Rauše. Výsledek, ve kterém dojde například na bitku mezi vzdorujícími chuligány a policií, rozhodně stojí za zhlédnutí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY