The Beatles po Seržantu Pepři luxusně zreedují i "Bílé album"

28.09.2018 13:01 - Milan Menčík | foto: Universal Music

Loni vydal Universal výroční reedici kultovního alba The Beatles "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band", letos je tedy na řadě další z alb Fab Four - "The White Album". Jeho reedice bude obsahovat třicet nově zmixovaných písní (na starost si je opět vzali Giles Martin a Sam Okell), 27 dřívějších akustických demoverzí a padesát doposud z valné většiny nevydaných
super deluxe Beatles
© facebook interpreta
nahrávek, které byly pořízeny v rámci studiových sessions. Na pultech obchodů se "The White Album" v nové podobě objeví 9. listopadu.

Samozřejmostí bude znovu několik verzí. V super deluxe edici (na snímku) nebudou chybět dva disky s původním albem, jeden s Esher Demos, tři disky sessions, Blu-ray verze alba a kniha plná fotografií, poznámek, textů, rukopisů a dalších raritek. Deluxe varianta bude obsahovat výše zmíněné disky a 4LP limitovaný box set s klasickým albem a audio kolekcí s Esher Demos, dále 24stránkový booklet, plakáty a portréty. Standard verze potom nabídne klasické původní 2LP.

Původně se nahrávka měla jmenovat "Domeček pro panenky". Autorem obalu je Richard Hamilton, který ho záměrně udělal v co největším kontrastu s albovým předchůdcem - jednoduše čistě bílý pouze s nepatrně vyraženým názvem alba. Nahrávka se stala bestsellerem na obou březích Atlantiku a v roce 2000 byla uvedena do Grammy Hall Of Fame.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY