Kytarové EP v elektronickém hávu, to je "Poisoned EP RMXS" Karola Mikloše

27.05.2018 09:09 - Dan Hájek | foto: Deadred

Loňské "Poisoned EP" bylo spíše návratem k tradičnějšímu zvuku kapely Karola Mikloše. Jeho aktuální rozpoložení je ale více elektronické, a tak přichází remixová podoba této minidesky. "Poisoned EP RMXS" je tak odpovědí na otázku, jak by toto épéčko znělo, kdyby na něm prim nehrály kytary. A zní povedeně.
8/10

Karol Mikloš - Poisoned EP RMXS

Skladby: Safe But Insane ('late Mix), Poison (Analogrunner RMX), Malady (Space Rider Mix), Steering The Wheel Away (In-reverse Mix), Malady (Pazooka RMX), Poison (Bitquisite Mix), One Life More Or Less (Autumnist RMX), Malady (Analogrunner RMX)
Vydáno: 28.02.2018
Celkový čas: 29:22
Vydavatel: Deadred/Starcastic

Karol Mikloš sice označuje "Poisoned EP" jako jakýsi úlet, vstřícný krok ke své kapele a jejich zaběhnutému zvuku. Jeho hudební nadšení totiž více tepe pro elektroniku. Plnohodnotným dovětkem je tak toto remixové provedení, na němž hned polovinu úprav nachystal zcela sám. Skladbám vtiskl zcela jiný zvuk, zanechal však i původní obrysy. Nejvíce se tyto změny dotkly poutavé "Malady", z které se nově stala křehká electropopovka, "Steering The Wheel Away" si naopak ponechala kytary ve zkresleném módu.

O druhou polovinu se postarali hosté - trenčínský talent Pazooka protkal "Malady" výraznými futuristickými beaty, Autumnist vnořil "One Life More Or Less" do charismatického electro nálevu a Analogrunner po svém upravil titulní "Poison" a "Malady". Právě jeho "Malady" s táhlými klávesovými rovinami je asi tím nejlepším, co zde zaslechnete. "Poisoned EP RMXS" je střídmou alternativou k původním verzím, které však dle nálady mohou zafungovat stejně dobře jako originály.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY