Štefan Margita chystá šansonové album

26.04.2018 17:12 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Štefan Margita je především známým tenoristou. Nyní se však rozhodl vstoupit do překvapivých vod francouzského šansonu. Album s názvem "Mapa lásky" slibuje překvapivý repertoár i překvapivé hosty.

"Myšlenka natočit někdy album plné šansonů s jeho velkými hity mne napadla, když jsem před pěti lety nahrával album 'Melancholie'. Konkrétně píseň Jacquesa Brela 'Chanson des vieux amants' a píseň z autorské dílny Léa Ferreho se slovenským textem Ľubomíra Feldeka 'Ten zloděj čas'. Už tenkrát jsem věděl, že ho jednou natočím, a příznivé reakce posluchačů na můj výlet do tohoto světa vše jen uspíšily," vypráví Margita.

Kolekci budou doprovázet i fotografie Jana Zátorského, které byly pořízeny v Paříži, aby dokreslily atmosféru celého projektu. Ohledně repertoáru prozradil pěvec následující: "Na album 'Mapa lásky' jsem nazpíval písně velikánů francouzského šansonu Edith Piaf, Charlese Aznavoura, Jacquese Brela, Georgese Moustakiho a hvězd francouzské populární hudby Barbary, Dalidy a Patricka Bruela. Jeden šanson jsem pro sebe objevil v repertoáru Mira Žbirky a dva mi na míru napsali Ondřej Soukup s Gábinou Osvaldovou a Martin Chodúr. Šansony jsem si zamiloval jednou provždy. Snad proto, že jejich nejvlastnější náplní jsou láska, její štěstí i její trable a city i bolesti se v nich většinou prožívají naplno. A při jejich poslechu nás občas zamrazí na páteři. Pokud posluchačům mého připravovaného alba bude při poslechu šansonů v mém podání příjemně a oblíbí si je, budu moc šťastný."

O dramaturgii desky se vedle samotného zpěváka postaral i Jan Adam. Aranžmá si vzal na starosti Daniel Hádl, stejně tak i hudební produkci. "Mapa lásky" vyjde 25. května 2018 u Supraphonu ve fyzické i digitální podobě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY