Zvíře jménem Podzim přeje "Dobrý večer" i na jaře pomocí dvou videoklipů

20.04.2018 14:35 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Zvíře jménem Podzim loni vzbudilo obdiv i zájem na několika frontách. Projekt muzikanta a spisovatele Jakuba Königa natočil debutové eponymní album, vznikla k němu i doprovodná kniha s kompletním příběhem a plno obrazů. Zvíře je tu však stále a i na jaře pomalu vylézá z nory. Kromě chystaného letního turné po festivalech je tu i další videoklip, tentokrát k písni "Dobrý večer 1".

"Když jsme s nahráváním začínali, úplně stačilo, že jsme spolu ve studiu a můžeme dohromady dělat hudbu. Netušili jsme, jestli se nám ji povede dodělat, některé písničky se líhly do poslední chvíle. Nevěděli jsme, jestli stihnu dopsat knížku. Jestli někdo přijde, jestli ta domluvená Akropole nebude poloprázdná. Ale nenechali jsme si tím nijak zasahovat do práce. Možná proto všechno nakonec klaplo na jedničku. I těch lidí přišla spousta. Rádi bychom opatřili videoklipem všechny písničky z desky. Pomalu se nám z toho skládá takový zajímavý příběh, který koresponduje s knížkou a zároveň mocně přesahuje do zatím neznámých krajin. Ale jak říkáme, člověk míní, zvíře mění… na písničku 'Dobrý večer 1' prostě vznikly videoklipy dva," nechal se slyšet König.

První z videoklipů má na starost režisér Jiří Horenský. Díky období, ve kterém byl natáčen, skvěle doplňuje atmosférickou skladbu. Na diváka útočí všemi silnými emocemi, které dělají celou desku tak jedinečnou. Ve snímku se objevuje i část souboru, včetně hlavní postavy Jakuba Königa. Závěrem je rituální pálení starého roku. Druhý snímek natočila VJka Linda Arbanová z projekcí, které fanoušci viděli během předchozího podzimního turné.

A plány do budoucna? "Původní plán byl po vydání desky a knížky odehrát pár podzimních koncertů a pak, že se uvidí. Tak teď to vidíme. Kromě delší a propracovanější podzimní šňůry vyrazíme i na letní festivaly. Zrovna pracujeme na prototypu děla, které by vystřelovalo podzimní listí. A taky pochopitelně zkoušíme, ladíme projekce, zvuk i scénu. Chceme Zvíře představit v tom nejlepším světle, když už jsme si ho tak vypiplali," uzavřel König.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY