Imodium vyráží i letos na kultovní "Bytové turné"

04.04.2018 15:38 - Hana Bukáčková | foto: Michal Havlíček

Už pojedenácté letos vyráží původně broumovská skupina Imodium na své tradiční "Bytové turné". Od předchozího, údajně posledního Byťáku uplynul rok a půl. Za tu dobu odjeli muzikanti turné se Stroy, Rybičky 48, Ovoce a vydali povedené album "Element", které navázalo na úspěšné "Valerie" .

"Bytové turné" je s kapelou natolik spjato a na domácí rockové scéně je natolik signifikantní, že si kapela ani fanoušci nedokážou jeho větší absenci představit. Po loňské bytové pauze přišlo největší množství přihlášek. Ze 70 přihlášených se vybralo 14 míst, kam kapela přijede osobně 5.-8. dubna zahrát. "Na každém místě se můžeme zdržet cca hodinu. Z toho polovinu času hrajeme. Vybíráme tedy cca 7-8 písní," říká k podobě koncertů frontman Thom Fröde a dodává: "Určitě dojde na něco z nové desky. Bez starších pecek by se to ovšem neobešlo."

Kapelu dále čeká hojné koncertování na venkovních letních akcích a po více než třech letech podzimní akustické turné, na němž se představí v rozšířené sestavě a na ne zcela typických místech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY