Ryze ženská série koncertů WOWs přichází do Roxy a NoDu

28.03.2018 16:30 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ženy jsou bezednou studnicí inspirace. Pokud občas pociťujete jejich nedostatek, ať už v hudbě nebo životě, nabízí se řešení. Roxy a NoD představují nový koncept WOWs neboli Wonder Women Save You. Série koncertů věnovaná nadějným ženám současné hudební scény bez ohledu na žánr. Předprodej začíná 28. března přes GoOut.

Jako první se představí afrofuturistický projekt z New Yorku Oshun. Toto duo nabídne velice pestrou paletu zvuků a stylů. Hip hop se mísí s neo soulem a africkými beaty. Akustické nástroje střídají ty digitální. Hutná basa i ambientní zvuky jsou nedílnou součástí jejich manifestace návratu ke kořenům a spojení s přírodou. Oshun svoji svéráznou performance přivezou do prostoru NoD už 10. května.

"Nikdo není nepřítel vody." To stojí v biografii newyorského projektu Oshun, jenž tvoří dvojice Niambi a Thandi. Jako pár jsou naprosto kompaktní jednolitá persona. Jak na pódiu, tak v životě se tyto ženy doplňují s lehkostí dvou stékajících se řek. A vůbec vše v jejich tvorbě působí nadpozemsky až mýticky. Své umělecké jméno, které patří bohyni plodnosti, si též vypůjčily z yorubské mytologie. Jejich jednota se samozřejmě odráží i v tvorbě. Rychlé úderné rýmy Niambi se proplétají s Thandiinými medovými melodiemi, a tvoří tak harmonický celek.

Dvojice kamarádek používá hudbu jako nástroj sdílení své reality a žádné téma neleží ladem. Od vydání jejich prvního mixtapeu uběhly pouze tři roky, ale i za tak krátký čas si stačily získat nejen velkou základnu fanoušků, ale též uznání kritiků a kolegů z branže. Důkazem budiž například spolupráce s vítězkou ceny kritiků letošních Brit Awards Jorjou Smith. Zbývá už jen říct, že nové album vyjde na začátku dubna a bude ho doprovázet turné, jehož jedna zastávka poctí i prostor NoD.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY