Vychází druhá deska hororových Insect Ark

21.02.2018 10:54 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Instrumentální metalové duo Insect Ark vydává 23. února svou druhou desku. Bude se jmenovat "Marrow Hymns" a kromě CD a digitálního releasu vychází také na třech různě barevných vinylech včetně strakatého.

Hudba Insect Ark jako by vycházela ze soundtracků z hororových filmů. Je temná, bezútěšná. Jak už z nástrojového obsazení vyplývá, písně jsou postavené na hypnotické basové lince Dny Schachter. "Marrow Hymns" navazuje na předchozí album "Portal/Well", které vyšlo v roce 2015. Obě nahrávky jsou o osobní izolaci, o ztrátách a hledání, ale také o odhodlání a síle. Vycházejí z existenciálních krizí, které muzikantky v době nahrávání řešily.

Dvojice Insect Ark není u nás neznámá. V Česku už několikrát vystoupila, Dana Schechter tu navíc hrála i se svou další kapelou Bee And Flower. Aktuálně nemají Insect Ark u nás žádný koncert ohlášený, ale šušká se, že se nějaké vystoupení připravuje. A protože k nové desce ještě není žádné video, můžete se podívat alespoň na "The Collector" z alba předchozího.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY