The Academic debutují příjemnou kytarovkou "Tales From The Backseat"

31.01.2018 15:30 - Ondřej Hricko | foto: Universal Music

Kvartet z irského městečka Mullingar The Academic funguje od roku 2013 a za sebou má pouze jedno oficiální EP. Pro letošek si ovšem kluci připravili debutové album "Tales From The Backseat", kterým se pokouší prorazit v silné konkurenci evropské kytarové scény.
7/10

The Academic - Tales From The Backseat

Skladby: Permanent Vacation, Bear Claws, Different, I Feel It Too, Bite My Tongue, Fake ID, Northern Boy, Television, Why Can't We Be Friends?, Girlfriends
Vydáno: 12.1.2018
Celkový čas: 34:22
Vydavatel: Room 6 Records

Co může neznámá irská skupina čtyř obyčejných kluků nabídnout na již tak dost zahuštěné mapě kytarového rocku? Budou to mít hoši nepochybně těžké. Debutové album "Tales From The Backseat", které během minulého roku mladý kvartet připravoval, má ovšem nemalou šanci zaujmout nejen v rodném Irsku. Formaci se podařilo natočit svěží, příjemný počin s jednoduchými a posluchačsky přívětivými písněmi. Mnohé z nich si v ničem nezadají s tvorbou takových The Vaccines, Spring King či Kodaline. V některých momentech zase připomenou hitovost The Killers, Imagine Dragons či The 1975.

Rádiové ambice mají pecky "Bite My Tongue" a "Bear Claws". Pozitivní "I Feel It Too" zase vybízí k prozpěvování v autě. The Academic ale sluší i vážnější tón v písních "Northern Boy" a "Why Can't We Be Friends?". Texty skladeb nejsou komplikované a splňují to, co od party mladých indierockerů předpokládáte, jsou tedy o lásce k opačnému pohlaví, k cestování i k obyčejnému poflakování. Některé vyzní lépe ("Bear Claws"), některé trochu naivněji ("Girlfriend"). Výsledkem je ale deska, které má smysl dát čas a věnovat jí pozornost. The Academic mají nepochybně šanci prorazit a vy můžete být u toho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY