Rag'n'Bone Man vsadil v "Die Easy" na absolutní jednoduchost. Stačí to ale jen na průměr

22.01.2018 19:36 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

O tom, že Rag'n'Bone Man patří se svým soulově zabarveným hlasem k největším objevům poslední doby, už víme. Stejně tak o tom, že na loňském debutu svůj potenciál úplně nenaplnil. Na hitovky jako "Human" se zkrátka navazuje těžko. Výrazný hitparádový úspěch mu takřka určitě nepřinese ani aktuálně vydaný singl "Die Easy". Z písně i příslušného klipu je však jasné, že se to ani neočekává.

Nic jednodušeji pojatého než tohle dílo totiž v hudbě snad ani neexistuje. Britského hudebníka ve skladbě, která se snaží posluchače získat po emoční stránce, nedoprovázejí vůbec žádné nástroje. Klip zase nenabídne nic jiného než černobílé záběry na zpívajícího umělce. Za méně než dvě a půl minuty je hotovo. Tahle strohost by mohla za jistých okolností zafungovat a posluchače zcela odbourat - vždyť o zajímavosti zpěvákova hlasu už řeč byla. Jenže tentokrát to tak nějak nestačí. Aby s tímhle pojetím chytl Rag'n'Bone Man fanoušky za srdce, potřebovala by skladba větší vnitřní náboj a uvěřitelnost. Takhle totiž jeho snažení působí až příliš jako účelová hra na city.

Třeba zanechá držitel dvou Brit Awards z loňského roku přesvědčivější dojem v Praze. Se svou "Grande Reserve Tour" vystoupí 2. března ve Foru Karlín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY