Pavlíčkův Čombeband hrál v Budějovicích do padnutí pro hrstku vděčných lidí

11.12.2017 23:45 - Milan Menčík | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Čombeband Michala Pavlíčka je seskupení špičkových českých rockových hudebníků, které hraje hlavně pro radost a je instrumentálně na takové výši jako v České republice málokdo. Přesvědčit se o tom mohli i fanoušci kvalitní muziky v Moravských Budějovicích.

Live: Čombeband

místo: MěKS Beseda, Moravské Budějovice
datum: 11. prosince 2017

V žádném případě se nedá říct, že by Čombeband byl komerční kapelou. To určitě ne. Spíš seskupení výborných instrumentalistů, které miluje muziku a hraje pro radost svoji a těch, co si ji přijdou poslechnout. V Moravských Budějovicích a okolí však večer 11. prosince 2017 moc lidí chuť na kvalitní (především) instrumentální rock opravdu nemělo. Dalším problémem se stal nefungující digitální pult, který způsobil zpoždění začátku koncertu o čtvrt hodiny. Takováto prodleva však bývá na vystoupeních rockerů běžná. Tady však duše celého projektu Michal Pavlíček projevila hned na začátku vstřícnost k publiku a omluvila se za nastalé problémy.

Samotného Pavlíčka navíc sužovala viróza, kterou léčil antibiotiky. Na jeho výkonu a náladě to však nijak nebylo znát a také publikum se pozvolna rozehřívalo. Ve velké míře zazněly skladby z Pavlíčkova trojalba "Srdeční záležitosti". Dostalo se na "Plot na nebi", "Masakrální", "Skočnou" i jemnější "Jazzy".

Pořádnou krev do žil koncertu však vlil svým desetiminutových bubenickým sólem divočák Miloš Meier. Své kvality dokazuje ve svém stále populárnějším koncertním projektu Drumming Syndrome i ve formaci Dymytry. Tady znovu dokázal, že dokáže hrát snad na každou část bicí soupravy, která byla tentokrát o něco skromnější než na jeho dalších vystoupeních, ale to vůbec nevadilo.

Pro laika se mohlo zdát, že další členové formace, basák Martin Ivan a klávesista Michal Nejtek, nejsou, alespoň co se showmanství týče, na stejné výši jako předchozí dva jmenovaní členové sestavy, jejich instrumentální dovednosti jsou však naprosto nepochybné. Došlo na spoustu odlesků i nálad Pavlíčkova skladatelství. Našly zde místo přemýšlivost, drzost, akurátnost, melancholie i dovádění.

A na závěr došlo i na známější kousky ze slavných formací, kde Pavlíček působí - "Veliké Lalulá" od Stromboli a "Olda je přítel můj" od Pražského výběru. Základní část programu přitom ukončila zajímavá coververze hitu od Beatles "A Hard Day's Night". Dvakrát se přidávalo a fanoušci rocku si prostě přišli na své. Formace hrála naplno, s radostí a i nepočetné publikum jí to na konci vrátilo maximálním možným způsobem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY