Hudební kouzelník Kölsch uzavře v Roxy svou trilogii

06.12.2017 16:06 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vyleštěte klobouky a připravte se opět na něco speciálního. Do Roxy se vrací jeden z velikánů současné elektroniky, dánský hudební vypravěč, excelentní hudebník a člen respektovaného nezávislého labelu Kompakt Kölsch. V září vydal své další studiové album "1989", kterým dokončil trilogii popisující jednotlivé životní fáze od dětství až po dospívání. Třetí článek mistrovské skládačky nám odvypráví v Roxy 13. dubna 2018. Vstupenky v ceně 390 Kč + poplatky lze zakoupit na GoOut.

Kolsch plakát
© facebook interpreta
Dánský producent Rune Reilly Kölsch má jedinečný dar vyprávět pomocí hudby silné příběhy, a to nejen cizí, ale především ty své vlastní. Jeho první album "1977" (2013) mapovalo období jeho raného a rozlétaného dětství s kompozicemi jako "Opa, Oma" nebo "Loreley". Druhé a o kapku vyzrálejší "1983" (2015) navázalo na cesty po Dánsku i jižní Evropě. Trilogii uzavřel v záři tohoto roku albem "1989", které vychází z jeho turbulentních let dospívání, kdy se musel vypořádat kromě puberty i s těžkým rozvodem rodičů.

"Bylo to těžké období, pamatuji si hlavně šedost všude kolem, ujížděl jsem od toho na skateu, na uších sluchátka. Hudba byla mým zachráncem a jedinou cestou, jak překonat rodinné trable. Našel jsem svůj životní soundtrack k šedi a najednou se přidaly i barvy," popisuje inspiraci Kölsch. Pro svůj typický precizní zvuk na albu si přizval i 24členný orchestr vedený skladatelem Gregorem Schwellenbachem.

Kölsch už jednou v Praze předvedl dech beroucí DJské představení a beznadějně vyprodal Roxy. Tentokrát by tomu nemělo být jinak, doporučujeme tedy brzký nákup vstupenek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY