Wednesday 13 přijedou postrašit pražské Rock Café

01.11.2017 12:50 - Tomáš Rozkovec | foto: Wednesday 13 offical

Američtí představitelé takzvaného horrorpunku Wednesday 13 se po dvou letech vrací do České republiky. Zahrají již tuto neděli 5. listopadu v pražském Rock Café. Představí v něm svoji novinkovou desku s názvem "Condolences". Ta je oproti předchozí tvorbě směrovaná více k metalu.

Hlavní představitel tohoto uskupení frontman Joseph Poole, který si říká Wednesday 13, se nikdy netajil obdivem k Alice Cooperovi. Po jeho vzoru zvolil i hororovou image a jeho texty se hemží temnotou a příběhy plnými děsu. Jeho hudební kariéra se započala v roce 1992. Stál za uskupeními s roztodivnými názvy Psycho Opera, Maniac Spider Trash či Frankenstein Drag Queens from Planet 13.

Většího úspěchu zaznamenal až s kapelou Murderdolls. Album " Beyond the Valley of the Murderdolls" dosáhlo na čtyřicáté místo britského žebříčku. Když si dala tato parta v roce 2004 tvůrčí pauzu, vznikl prostor pro vznik zmíněných Wednesday 13. Byť jsou stylově označováni za horrorpunk, dala bych se jejich hudba směle přirovnat k mixu Alice Coopera a Marilyna Mansona.

Začátek posthalloweenského večírku je stanoven na 18.30, kdy by měli klub roztopit metaloví Belgičani Diablo Blvd.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY