Nejoblíbenějším DJem světa byl opět zvolen Martin Garrix

22.10.2017 15:43 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

I letos v létě měli fanoušci taneční hudby možnost zapojit se do prestižní ankety hudebního magazínu DJ Mag, který každoročně vyhlašuje ty nejoblíbenější DJe a producenty taneční a elektronické hudby. A i letos byly výsledky ankety Top 100 DJs vyhlášeny v rámci akce Amsterdam Dance Event, která vyvrcholila v sobotu 21. října v tamější Amsterdam ArenA.

Anketa sice v posledních létech trošku ztratila svůj kredit, ale i tak se do letošního ročníku zapojilo více než milion fanoušků taneční hudby z celého světa. Ti rozhodli, že nejoblíbenějším DJem a producentem se podruhé za sebou stal jednadvacetiletý Martin Garrix. Ten uhájil svou pozici před dvojicí Dimitri Vegas & Like Mike, která je i letos druhá. Třetí místo si odnáší Armin van Buuren, který je v této anketě na prvních příčkách již sedmnáct let a od minulého ročníku si navíc o jedno místo polepšil.

Čtvrtý je letos Hardwell, na pětce zůstává Tiësto a šesté je duo The Chainsmokers, které se od minulého roku posunulo o dvanáct příček nahoru. Sedmičku má David Guetta, o dvě místa si polepšil Afrojack, který je letos osmý, devátý je Steve Aoki a první desítku uzavírá Marshmello, který byl před dvanácti měsíci na chvostu třetí desítky.

Kompletní přehled stovky nejoblíbenějších DJs pro rok 2017 najdete zde, kde se mimo jiné dočtete, že nejvýše postaveným nováčkem tohoto roku je jednočlenný projekt Lost Frequencies. Ten bude muset své kvality v následujících měsících obhájit, aby nedopadl jako třeba ruské trio Swanky Tunes. To bylo loňským skokanem roku na sedmadvacáté příčce, ale letos spadlo až na devadesátou devátou pozici.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY