Martin Hrubý oslaví 22 let s Bůhví koncertem v Besedě

18.10.2017 11:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Martin Hrubý s kapelou Bůhví zahraje v úterý 31. října v Malostranské besedě v Praze. Hostem koncertu bude zpěvačka Marta Kloučková (Skety). Slavit se bude 22 let existence skupiny Bůhví a přijít poslechnout si můžete písně z aktuálního alba "Trojka", novinky z desky právě chystané i výběr toho nejlepšího z klasického repertoáru skupiny Bůhví. I pro ten poslední říjnový den stojí za to žít, sebrat se a jít!

Martin Hrubý plakát
© facebook interpreta
Kapelu Bůhví založil Martin Hrubý v roce 1995 na gymnáziu Přípotoční v Praze. Dvorním textařem kapely se stal jeho spolužák Vojtěch Probst. Jako autorská dvojice spolu fungují dodnes. Repertoár kapely stojí na jejich společné tvorbě. V minulosti autorsky přispívali Ondřej Brzobohatý a Pavel Trojan.

Převážně folková byla první demo nahrávka "Bůhví" (WIND, 2002). Jako Czech World Music byla označována první deska "Akt" (WIND, 2004). Mísily se na ní vlivy kubánské, balkánské, orientální, ruské i afro-americké hudby. Žánrově ukázněnější bylo druhé album "Hodina" (EMI, 2007), směřující k pop music. Aktuální deska "Trojka" (Label O, 2016) je svobodně rozkročená mezi popem a folkem a tváří se jako dospělá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY