Forest Swords přivezl do Prahy audiovizuální zážitek

09.10.2017 09:23 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Po více než třech letech se k nám vrátil liverpoolský producent Matthew Barnes, známý pod pseudonymem Forest Swords. V pražském klubu MeetFactory představil společně s baskytaristou svou třetí a dosud poslední vydanou nahrávku "Compassion". Vystoupení bylo doplněno poutavými vizuály.

Live: Forest Swords

místo: MeetFactory, Praha
datum: 28. září 2017
Fotogalerie

Forest Swords, MeetFactory, 28.9.2017
© Jan Kuča
Opět se k nám vrátil Matthew Barnes, hudební producent z Liverpoolu přezdívaný Forest Swords, aby představil českému publiku svou poslední nahrávku "Compassion", na které si opět hraje s epickými melodiemi. Do MeetFactory zavítal společně s baskytaristou, který se snažil jeho hudbě dodat duši. Aby toho nebylo málo, koncert byl doplněn zajímavými a celkem propracovanými projekcemi. Očekávání byla velká, nicméně...

Hudba Matthewa Barnese je čistě instrumentální, sem tam se ozývají vokály, které umocňují atmosféru skladeb. Místo gradujících tendencí songy plynou v příjemně táhle monotónnosti a unášejí posluchače hudebními linkami. Zpravidla se jedná o jeden výrazný prvek. Poslech ve sluchátkách je mnohem větší zážitek, protože se dají vnímat všechny zvuky, které si Forest Swords do svých hudebních kompozic přichystal.

Aby tohle všechno fungovalo naživo, potřebovalo to být něčím okořeněné. Tím měl být baskytarista, který sem tam brnkal na basu, čímž dodal hudbě trochu toho živého elementu. I Matthew, když se zrovna afektovaně nekroutil u pultu, si vzal párkrát do ruky kytaru. Že by se však jednalo o nějaké výrazné oživení živého vystoupení, se říct nedalo. Měl jsem navíc to štěstí, že jsem stál vedle partičky, která během celého koncertu celkem zapáleně diskutovala o tom, zda hudebníci opravdu na kytary hrají, poněvadž se jim zvuk zdál až moc syntetický.

Forest Swords přivezl do Prahy audiovizuální zážitek #forestswords #compassion #meetfactory #prague

Příspěvek sdílený musicserver.cz (@musicserver),

Forest Swords, MeetFactory, 28.9.2017
© Jan Kuča
Koncert byl doplněn poutavými projekcemi, které můžeme znát z oficiálních klipů. Zpravidla se jedná o zpomalené záběry na lidské postavy či záběry z přírody. Vizuály byly propracované, úspěšně budovaly atmosféru v klubu a posilovaly epičnost jednotlivých skladeb.

Forest Swords byl do hraní opravdu zapálený a plný emocí. Řadu posluchačů určitě uchvátil dlouhými a propracovanými hudebními linkami, se kterými si s lehkostí hrál. Vystoupení bylo ve výsledku pěkné a celkem rychle uteklo. Společně s projekcemi se jednalo o vydařený audiovizuální zážitek. Nicméně tomu chyběl nějaký wow efekt, nějaký moment, při kterém vás zamrazí a řeknete si, že to je ta přidaná hodnota živého provedení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY