BTS, boyband, o němž jste zřejmě nikdy neslyšeli, se vrací a láme rekordy jeden za druhým

21.09.2017 16:43 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Jestli se v Jižní Koreji něčemu daří, pak je to tvorba hajpů a virálů. A tak z této vzdálené země, která světu dala "Gangnam Style", nyní přišla zpráva o návratu největšího boybandu na světě. Boyband se jmenuje BTS, jeho jméno (zkratka pro Bangtan Sonyeondan či Beyond The Scene) jste zřejmě dosud neslyšeli (minimálně náš server dosud mlčel), ale zřejmě ještě sakra hodně uslyšíte.

Sedmero chlapců dala dohromady zábavní společnost Big Hit Entertainment v roce 2013 a už za svou debutovou desku "2 Cool 4 Skool" posbírali mladí K-popeři snad všechny jihokorejské ceny. Následovala další tři alba, přičemž to druhé "Wings" už proniklo do hitparády Billboard 200 (26. místo!). BTS se v březnu 2016 objevili v seznamu nejretweetovanějších umělců magazínu Forbes, časopis Time je pak téhož roku zařadil mezi pětadvacet nejvlivnějších osobností internetu.

A příběh nekončí. Skupina před několika dny vypustila do světa video k nové písni "DNA", která ohlašuje novou studiovku "Love Yourself: 'Her'". Klip nasbíral 20 milionů zhlédnutí hned během prvního dne, deska obdržela přes milion předobjednávek a okamžitě po vydání obsadila první příčku iTunes ve třiasedmdesáti zemích, což je největší úspěch pro asijskou hudbu v historii. Samotný singl "DNA" dobyl iTunes v devětadvaceti státech.

Tohle bude ještě velký.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY