Trnitou cestu Rolling Stones na vrchol mapuje kniha "Na cestě za hvězdnou slávou"

05.09.2017 17:24 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

V šedesátých letech vzniklo mnoho skvělých kapel a nádherné muziky. Dvě z nich však vyčnívaly nad ostatními - Beatles a jejich protiklad Rolling Stones. Zatímco Brouci byli těmi hodnými, Stones byli rebelové. Proto měli možná cestu na úplný vrchol o něco těžší. Právě obdobím mezi lety 1963 a
Rolling Stones
© facebook interpreta
1965 se zaobírá fotografická publikace "Na cestě za hvězdnou slávou". Přináší unikátní fotografie, které přibližují zrod legendy, naprosté začátky, kdy spolu parta kolem ústřední dvojice Jagger - Richards začala hrát.

Autory fotografií jsou Terry O'Neill a Gered Mankowitz. První jmenovaný spolupracoval i s Beatles a mohl tak poznat obě legendární formace. Mankowitz se k Stones přidal během prvního turné v době, kdy mu bylo pouhých devatenáct let. Posléze nafotil i několik obalů jejich desek. Fotografie kapely jsou doplněny i vzpomínkami, citáty a rozhovory z té doby. Některé snímky nebyly dosud publikovány.

Publikace Rolling Stones "Na cestě za hvězdnou slávou" by měla v nakladatelství Omega vyjít 25. září. Objednat si ji můžete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY