Prázdniny v Telči lákají na Lenny, The Tap Tap nebo Thoma Artwaye

12.07.2017 17:42 - Tisková zpráva | foto: Marie Strnadová

Letošní ročník sedmnáctidenního hudebního festivalu Prázdniny v Telči, který začíná 28. července, láká na žánrově rozmanitý program. Na hlavní scéně na zámku v Telči vystoupí například Hradišťan, Mňága a Žďorp, Vlasta Redl, The Tap Tap, Zrní či čtyřmi Anděly ověnčená písničkářka Lenny (na snímku). Pořadatelé letos také výrazně posílili noční klubovou scénu, kde se představí objev minulého roku Thom Artway, Circus Brothers nebo Midi Lidi.

Během sedmnácti festivalových dnů opět vystoupí na třech scénách ke stovce českých i zahraničních hudebníků. Na zámeckém nádvoří, hlavní scéně festivalu, se tradičně vystřídají ti nejlepší muzikanti české folkové scény, od matadorů typu Vladimíra Mišíka a Bratří Ebenů, přes Spirituál kvintet a Druhou trávu, až po mladé představitele žánru jako jsou Zrní, Květy, Epydemye a Martina Trchová.

O slavnostní zahájení festivalu se postará slovenská šansoniérka Szidi Tobias a swingová kapela Funny Fellows. Dalšími zajímavými hosty letošního ročníku jsou například The Tap Tap, proslulý orchestr studentů Jedličkova ústavu pod vedením Šimona Ornesta, zpěvačka Monika Načeva, která vystoupí s kytarovým mágem Michalem Pavlíčkem a legendární Mňága a Žďorp, která v Telči představí své nové a kritiky ceněné album "Třínohý pes".

Výrazná jména letos vystoupí i na noční klubové scéně na Panském dvoře. Jedním z nich je Tomáš Maček alias Thom Artway, který proslul skladbou "I Have No Inspiration" a z cen Akademie populární hudby si odnesl ocenění Zpěvák roku a Objev roku. Klubová scéna pak potvrzuje žánrovou pestrost celého festivalu. Vystoupí tu elektroničtí Midi Lidi, balkánská dechovka Circus Brothers, znovuzrození garážoví rockeři Wild Tides, kubánští Atarés nebo punková Znouzectnost.

Jako vždy je součástí festivalu bohatý doprovodný program v podobě každodenních pohádek pro děti, workshopů a koncertů začínajících kapel, který je pro návštěvníky zcela zdarma. Vstupenky na koncerty je možné si zakoupit online a brzy budou také v předprodejích v Jihlavě, Telči a Dačicích. Celý program, fotky a tiskovou zprávu v digitální podobě najdete na www.prazdninyvtelci.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY