První popovodňová In da Bush v Roxy přivítá High Contrasta

05.11.2002 18:12 - Klára Vlková | foto: facebook interpreta

High Contrast
© facebook interpreta
První In da Bush párty, která od srpnových povodní proběhne v pražském klubu Roxy, bude hostit jedno nejžhavějších jmen drum'n'bassové současnosti. Dvaadvacetiletý Lincoln Barett, který je v hudebním světě známý jako High Contrast, okouzlil letos širokou veřejnost se svým výborným debutem "True Colours". Chráněnec labelu Hospital je však vynášen i pro své precizní technické dovednosti za gramofony a mixážním pultem. V klubu Roxy se představí v sobotu 9. listopadu.

Již před vydáním svého alba byl High Contrast označován za "budoucnost drum'n'bassu". A je třeba dodat, že naděje, které do něj byly vkládány, naplnil beze zbytku. Původem studenta filmové školy a filmového fanouška přivedla k drum'n'bassu až J Majikova skladba "Arabian Nights". To se stalo v době, když mu bylo sedmnáct let a od té doby začal zkoušet hrát, mixovat i skládat vlastní hudbu. Vlastně se ani neměl moc od koho učit - a tak je jeho produkce někdy plná velmi "kontrastních" žánrových odkazů - jsou tu Lincolnovy zamilované soundtracky, jazz, funk, house, latina nebo i techno.

Ne nadarmo je jeho styl označován za "21st century disco", možná i proto, že hodně pracuje s vokály a někdy se nestydí použít motiv, který by někdo jiný mohl pokládat za docela "pokleslý". Přitom jsou jeho skladby geniálně producentsky zvládnuté - nic nechybí ani nepřečnívá. Mezi ty "nej" z jeho alba patří singly "Return Of Forever", "Global Love", "Passion" nebo "Make It Tonight". O kvalitách High Contrasta svědčí také mnohé invenční remixy a mixovaná část třetí kompilace "Plastic Surgery", kterou se label Hospital prezentoval letos na jaře a která je jeho dílem.

Vzestup High Contrasta byl zasloužený a přímo meteorický. No a vida, zanedlouho ho za DJským pultem uvidíme i my. V Roxy na In da Bush ho doprovodí domácí DJové Babe LN, Stanzim a Koogi za doprovodu MC LinDee. Světla budou mít jako obvykle na starosti jungleoví specialisté z HPNVSN.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY