Dreamcar se na debutu ocitli v 80. letech, dokáží však pobavit

20.06.2017 14:15 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Dreamcar mají za sebou vydání svého debutového počinu. O koho vlastně jde? Kapela je spojením muzikantů z No Doubt s charismatickým frontmanem AFI či Blaqk Audio Daveym Havokem. O jejich spolupráci se hovořilo již delší dobu, přesto debut vznikl docela nenápadně. Jakým směrem se na něm tedy čtveřice vydává?
7/10

Dreamcar - Dreamcar

Skladby: After I Confessed, Kill For Candy, Born To Lie, On The Charts, All Of The Dead Girls, Ever Lonely, The Assailant, The Preferred, Slip On The Moon, Don't Let Me Love, Do Nothing, Show Me Mercy
Vydáno: 20.5.2017
Celkový čas: 39:10
Vydavatel: Columbia

Hned se svým prvním singlem "Kill For Candy" svoje záměry jasně přiblížili. Skladba i klip zavání osmdesátkami na první pohled i poslech. A nejinak je tomu na zbytku desky. Nejde tak o žádné nahrazování Gwen Stefani, naopak, trojice Tony Kanal, Tom Dumont a Adrian Young našla v Havokovi nového vůdce, se kterým se snaží spojit osmdesátkový new wave s moderním zvukem. A daří se jim to dobře. Hned od začátku vše šlape, chytlavé popové skladby jsou doplněné punk-rockovou energií, emotivním vokálem a sem tam i funky rytmy. Je slyšet plno odkazů k hrdinům jejich mládí. Některé (temnější) party jsou podobné i s posledním albem domovských AFI, ale jen v minimální míře. Písně jako "On The Chart", "The Preffered" a "Ever Lonely" se zase spoléhají spíše na elektroniku. Z nich vynikne především první zmíněná, která i přes docela otravnou mluvenou/rapovanou část jen těžce hledá na albu konkurenci a spolu s "Kill For Candy" a první "After I Confessed" tvoří to nejlepší z celé desky. Muzikanti během čtyřiceti minut ukáží všechny své zkušenosti a um, který je nesporný. Nicméně, vše je hrané možná až moc na jistotu. Chybí nějaká změna, pokus o vytvoření vlastní značky, slyšíme plno odkazů k legendám typu The Cure, Duran Duran nebo New Order, ale nic nového tu není. Je to sice zábavné, dobré album, mohlo být však i o něco lepší, jelikož muzikantsky je na tom tahle čtveřice velmi dobře a producentsky je deska také zvládnutá na jedničku. Pokud nepůjde pouze o jednorázovou událost a hru na superskupinu, můžou Dreamcar v dalších letech předvést ještě víc.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY