LeAnn Rimes - hity na druhý poslech

06.11.2002 21:32 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Country zpěvačka LeAnn Rimes je v anglicky mluvících zemích poměrně známou umělkyní, ovšem v našich zeměpisných šířkách o ní bylo poprvé slyšet až v souvislosti s albem "I Need You". Jaké je její nové necountryové album "Twisted Angel", se dozvíte právě u nás.
6/10

LeAnn Rimes - Twisted Angel

Skladby: Life Goes On, Wound Up, The Safest Place, Trouble With Goodbye, Damn, Suddenly, Tic Toc, Sign Of Life, Review My Kisses, No Way Out, Love Is An Army, You Made Me Find Myself, Twisted Angel
Celkový čas: 51:12
Country zpěvačka LeAnn Rimes je v anglicky mluvících zemích poměrně známou umělkyní, ovšem v našich zeměpisných šířkách o ní bylo poprvé slyšet až v souvislosti s popovými hity jako "Can't Fight The Moonlight" či "I Need You", které doprovodily i stejnojmené album. Právě pod vlivem této skladby a novější písně "Life Goes On", která se právě prohání éterem českých rádií v áčkových rotacích, jsem se rozhodl po zpěvačce tohoto jména sáhnout za účelem poslechu jejího nového alba "Twisted Angel". A rozhodně jsem neměl důvod ke zklamání.

Žádný jiný tak jasný hit jako je proevropsky znějící pilotní singl "Life Goes On" na desce sice už nenajdete, ale je tu dalších dvanáct skladeb, o nichž se dá hovořit jako o hitech na druhý poslech, což je bezesporu lepší vizitka, než úspěch skladby, která sice okamžitě omámí, ale za měsíc po ní ani pes neštěkne, protože vyšumí a začne být protivná. Ovšem tohle se vám s LeAnn Rimes asi nestane. Pohledná Američanka nesází na jasné melodie, ale dává si záležet na pocitech, které ze zvuku plynou. V jejím případě, kdy countryová zpěvačka pokouší náhlednout pod pokličku popové zábavy, je tahle pocitová uvolněnost poměrně očekávatelná. S muzikou v rytmu středního proudu si poradila ona sama i tým kolem poměrně dobře.

"The Safest Place", "Trouble With Goodbye", "Damn" nebo plouživá "Love Is An Army" - to jsou některé z tipů na hit. Nezaberou napoprvé, ale za chvíli začnou nahlodávat šedou kůru mozkovou takovým způsobem, že se nedá jinak, než podlehnout. Na straně druhé to jsou zase jen obyčejné popové písničky, mají však určitý nadhled, z něhož je cítit, že hlavním cílem kolekce "Twisted Angel" není jenom naplnit pokladničku a vykřikovat svět zachraňující hesla.

Zatímco minulá deska "I Need You" obsahovala úspěšný duet s Eltonem Johnem, z čehož bylo možno vyčíst snahu o komerční úspěch a prosazení se i na druhé straně Atlantiku (pomiňme fakt, že desku vydala firma údajně bez zpěvaččina svolení), tentokrát můžeme o sympatické zpěvačce hovořit jako o druhé Shanii Twain. Ta také ráda country a když vyrobí pop, stojí to vždycky za to. Tak doufejme, že podobně bude možno do budoucna smýšlet i o LeAnn a písních, které by klidně mohly vždycky být nadále "pouze" hity na druhý poslech.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY