OneRepublic vítají novinkou "No Vacancy" léto, ztrácejí však svoji originalitu

04.05.2017 14:47 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Již začátkem července se kapela OneRepublic vydá na velké turné po Americe, které bude čítat více než pětatřicet zastávek. Vše se bude točit především kolem loňského alba "Oh My My", ale samozřejmě, že není lepší pozvánkou, než fanouškům nabídnout i něco málo nového materiálu.

Frontman Ryan Tedder tak potvrzuje, že je nejen skvělý skladatel, ale i výborný obchodník. Novinku "No Vacancy" představila kapela nejprve přes sociální sítě a sám Tedder ji doplnil dlouhým dopisem, ve kterém popisuje své aktuální pocity. Mimo jiné zmiňuje zničující úzkost, která je zapříčiněna neustálým koncertováním, nahráváním a propagací nové desky. Kapela se tak rozhodla do budoucna změnit strategii a nový materiál bude představovat s odstupem dvou týdnů. Jak Ryan dodává, někdy půjde o plnohodnotný song, jindy třeba jen o skladbu natočenou u piana či s kytarou.

V případě songu "No Vacancy" jde o první variantu - je to plnohodnotný singl, se kterým se OneRepublic pokusí zamíchat kartami i v hitparádách. Píseň složil Ryan Tedder s ostatními členy kapely, o produkci se postarali osvědčení Stargate. Bohužel i tento norský producentský tým poslední měsíce tápe a odkoukává u konkurence. Zmiňovaná píseň tak zní, jako kdyby do studia na chvíli zaběhl Kygo a trošku si pohrál s čudlíky. Kde ale zůstaly půvab a originalita OneRepublic?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY