Miro Žbirka si v novém klipu užívá "Voľný deň"

05.04.2017 15:37 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Miro Žbirka si je dobře vědom toho, jak skvělé album se mu v podobě desky "Miro" podařilo natočit, a proto z něj těží další singl a videoklip "Voľný deň". Samotnému nahrávání písničky byl přítomen legendární Manfred Mann (na snímku), který si zde zahrál sólo na klávesy. "Jako mladého kluka mě maminka nepustila na bratislavský koncert skupiny Manfred Mann, který rozehnala policie. A potom, po letech, přišel producent Rob Cass a povídá, jen tak mezi řečí, že Manfred Mann bude hrát na mém albu. Nejdřív jsem si myslel, že je to jeden z jeho vtipů, ale myslel to vážně. Velmi mě tím překvapil a pobavil," vysvětluje ve své knize "Zblízka".

Režisérem klipu se stal znovu Žbirkův syn David, který studuje film na londýnské filmové fakultě a do díla využil nejen svých dosud nabytých zkušeností, ale také archívních záběrů BBC přesně tak, aby dotvořil atmosféru příjemně odsýpající nahrávky. "Text k 'Voľnému dni' vznikal v době, kdy toho bylo hrozně moc a toužil jsem vypnout. Představoval jsem si chlapíka, který je velkém stresu a touží všemu uniknout. Myslím, že tím procházíme všichni. A přesně toto moje rozpoložení se Davidovi podařilo v klipu vystihnout," myslí si Miro Žbirka.

Nelze nic jiného než souhlasit. Hlubokých skladeb je na zatím poslední studiovce dost a dá se čekat, že dostanou prostor i na chystaném Vánočním Symphonic Tour 2017, kde ho doprovodí mimo vlastní kapely i symfonický orchestr pod vedením Adriana Kokoše, místní dětské sbory a vzácný host - houslista Jaroslav Svěcený. V Praze Miro Žbirka vystoupí v rámci Mezinárodního hudebního festivalu České doteky hudby 19. prosince 2017 v kongresovém centru Paláce kultury. Další termíny koncertů jsou následující:

9.12.2017 Brno, DRFG Aréna
11.12.2017 Plzeň, Home Monitoring Aréna
13.12.2017 Bratislava, Aréna O. Nepelu
15.12.2017 Pardubice, Tipsport Aréna



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY