Angličan Ed Sheeran a Kanaďan Drake nadále dominují Americe

06.04.2017 00:40 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Statisticky je vlastně úplně běžné, že americký singlový i albový žebříček Billboardu vedou cizinci. Většinou teda zpívají anglicky jako zaoceánský Ed Sheeran a severní Drake. "Shape Of You" zvítězilo podesáté, zatímco "More Life" podruhé, když konkurencí mu byla pouze novinka r'n'b zpěváka Treye Sonze.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
SINGLY - Deset vítězných týdnů posunulo "Shape Of You" mezi elitní tři procenta nejúspěšnějších singlů historie. Předtím se to povedlo 33 hitům. Skladba Eda Sheerana tentokrát měla 85 tisíc stažení, 46,2 milionů přehrání a 173 milionů impresí v rádiích - a počtvrté v řadě dominoval všem měřítkám najednou.

Podaří se mu zvítězit i příště? "That's What I Like" Bruna Marse mělo jen o šest tisíc downloadů méně a padá pomaleji, a naopak roste v rádiích (119 milionů, +15 %) a streamech (30,1 milionů, +9 %), takže není daleko případnému zlatu, příště to ale nebude.

Bronz máme nový: The Chainsmokers a Coldplay se "Something Just Like This" jím získali nové maximum. Na vyšší pozice to zatím nevypadá. Každopádně duo zakončilo 48. týden v Top 10 v kuse, čímž vyrovnali rekord nesólistů, který drží Ace Of Base. Více dokázali pouze Drake (51) a Katy Perry (69).

Vylepšil se i The Weeknd, s "I Feel It Coming" je nově čtvrtý. A do Top 10 se rovnou na pětce vrací KYLE a Lil Yachty s "iSpy". Yachty vyrovnal své předchozí umístění s "Broccoli", kde hostoval D.R.A.M.ovi.

Za šestými Migos jsou Zayn a Taylor Swift, následuje Kodak Black a "Paris" Chainsmokers. První desítku uzavírá Drake s "Passionfruit", po debutu na osmičce.

Nejvyšší novinku měl Kendrick Lamar, "The Heart Part 4" odstartovalo na 22. příčce. Uvidíme, jak si příště povede "Humble".

    Top 10 - singly:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Bruno Mars - That's What I Like
  3. The Chainsmokers feat. Coldplay - Something Just Like This
  4. The Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It Coming
  5. ▲ KYLE feat. Lil Yachty - iSpy
  6. Migos feat. Lil Uzi Vert - Bad And Boujee
  7. Zayn & Taylor Swift - I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)
  8. Kodak Black - Tunnel Vision
  9. The Chainsmokers - Paris
  10. Drake - Passionfruit

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - More Life
© facebook interpreta
DESKY - Po půlmilionovém startu, kde bylo pouze 226 tisíc (45 %) v čistém prodeji, spadl Drake shodou náhod přesně na toto číslo v celkovém počtu jednotek. Tentokrát ale prodej "More Life" dělá jen 19 %, tedy 43 tisíc, zbytek jsou přepočty streamů a downloadů jednotlivých skladeb.

Více má i nejlepší novinka, bronzová "Tremaine" Treye Songze. Ta dosáhla 67 tisíc jednotek a 45 tisícového prodeje. Stříbrný byl zase Ed Sheeran.

Mezi prodejní stálice opět vnikla Metallica díky bundlu desky ke vstupenkám na koncerty, Rick Ross po debutu na trojce spadl na osmičku a Depeche Mode Top 10 opustili.

    Top 10 - alba:
  1. Drake - More Life (226 tisíc jednotek, -55 %)
  2. Ed Sheeran - ÷ (98, -17 %)
  3.  N Trey Songz - Tremaine (67)
  4. ▬ Různí - Beauty And The Beast (64, -36 %)
  5. Metallica - Hardwired… To Self-Destruct (50, +110 %)
  6. Bruno Mars - 24K Magic (49, -4 %)
  7. ▬ Různí - Moana Soundtrack (46, -8 %)
  8. Rick Ross - Rather You Than Me (40, -62 %)
  9. Future - FUTURE (39, -3 %)
  10. The Weeknd - Starboy (36, -6 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY