Kensington v "Bridges", jehož klip vznikal v Praze, bojují proti mobilům na koncertech

13.03.2017 10:02 - Jan Trávníček | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Je to mor dnešní doby. Mobily jsou všude a my jsme jejich otroci. Nevšímáme si prostředí ani lidí kolem nás, veškerou pozornost věnujeme jen malé obrazovce, s níž máme často bližší vztah než s vlastní rodinou. Zhruba něco takového se nizozemsští indie-rockeři Kensington snaží sdělit v klipu ke svému třetímu singlu "Bridges" z aktuální nahrávky "Control", k níž formace natáčela videoklip před i během svého nedávného vyprodaného koncertu v Praze.

"Je to klip o lidech, kteří se nechávají vysávat mobilními telefony a už téměř nerozvíjejí reálné vztahy. Ta skladba je o odloučení, takže to spolu souvisí. Všichni chtějí být v neustálém kontaktu, ale když potom s někým opravdu jsou, čumí do telefonu," vysvětlují v rozhovoru pro Rock & All bubeník Niles Vandenberg a kytarista Casper Starreveld a dodávají: "Nedávno jsme byli s kamarády na večeři a několikrát přišel ten moment, kdy všichni vytáhli telefony".

Výtečnou vizuální i hudební podívanou s jasným poselstvím v režii kapely, která už v dubnu vystoupí na brněnském Čarodějálesu, na konci doplňuje trefná pointa, která ukazuje, jak to dnes vypadá v zákulisí rockových koncertů. Není co dodat. Vítejte v roce 2017.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY