Nèro Scartch v dekadentním klipu "Saint" řádí s biblí

14.03.2017 12:24 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Nèro Scartch představil dlouho plánovaný videoklip k písni "Saint". Po nedávném zveřejnění remixu "Ghost" (Dubstract Remix) tak jde o další návrat k debutové desce "Piece Of My Life" z roku 2015. Videoklip režíroval Michal Skořepa a spolu s Nèrem nabízí velmi propracovanou a divokou jízdu plnou dekadence a perverze.

"Když jsem oslovil ke spolupráci někoho, jako je Michal, bylo mi jasný, že to jinak ani dopadnout nemůže. Přesně to jsem od klipu k týhle věci potřeboval. A že to bude běh na dlouhou trať, s tím se samozřejmě muselo počítat už kvůli extrémní náročnosti z hlediska střihu. Ale už je to za rohem a já se moc těším na ty zděšený reakce," komkentuje video sám Nèro Scartch.

Děj se odehrává ve tmavé místnosti a hlavní protagonista se postupně zjevuje v různých pózách s krucifixy přes oči či na tričku, potírá se černou barvou, listuje v bibli. Celý klip tak přesně pasuje k agresivní industriální skladbě, která je jak z ruky Trenta Reznora. Trhání listů z bible zase připomene pana Mansona. I přes to však jde o povedené a na české scéně nevídané hudební představení.

Další plány na rok 2017 má pak Jakub Svoboda alias Nèro Scartch jasné. Bude především koncertovat a mohl by vzniknout také ještě poslední klip v rámci debutové desky. Scartch má také podle svých slov spoustu nápadů na nové písně, ale vzhledem k velkým plánům zahrnujícím novou desku jeho domovské kapely Mydy Rabycad, se kterou letos navštíví i USA a Kanadu, se jeho další tvorby dočkáme nejdříve příští rok.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY