Rapper Future v USA získal své čtvrté albové vítězství

04.03.2017 12:45 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Future potvrdil svůj status rapové superstar posledních dvou let, když i s dalším albem, pojmenovaným jednoduše "FUTURE", získal zlato. V singlech se skvěle dařilo Kygovi a Seleně Gomez s "It Ain't Me", zvítězil opět Ed Sheerna s "Shape Of You". Debutovali Lana Del Rey, Linkin Park nebo The Chainsmokers.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
SINGLY - V singlech to je poslední dobou zase jednoduché, jeden dominantní singl je daleko přede všemi. "Shape Of You" Eda Sheerana v pátém vítězném týdnu zaznamenal 147 tisíc stažení, 154 milionů rádiových impresí a 41,8 milionů přehrání. Více streamů mají pouze Migos, "Bad And Boujee" dosáhlo 46,4 milionů, a vrátilo se na stříbro.

Na bronz tedy spadli Zayn a Taylor Swift, přestože streamy a rádia jim nadále rostou. Nově čtyřku vybojoval Bruno Mars, "That's What I Like" tak vyrovnalo výsledek "24K Magic".

The Chainsmokers s "Closer" byli opět pátí a zakončili neuvěřitelný 27. týden v Top 5 a 30. týden v Top 10 od debutu v ní. "Paris" se navíc vrátilo na šestku a po 27 týdnech nahradilo předchozí singl ve vedení "Hot Dance/Electronic Songs". Jak je to možné? Žebříček počítá i rotace v klubech, zatímco Hot 100 ne.

Rihanna si s "Love On The Brain" polepšila na sedmičku, zejména díky rádiím, a Katy Perry spadla s "Chained To The Rhythm" na osmičku, přestože měla výhodu videoklipu. Očividně skladba tolik nezaujala. Vyšší čísla ji tak nejspíše můžou zařídit pouze rádia. Top 10 uzavřeli Big Sean a Machine Gun Kelly a Camila Cabello.

Důsledek zajímavého fenoménu se udál na dvanáctce, kam z 92. místa vyskočili Kygo a Selena Gomez. "It Ain't Me" totiž nevyšlo v pátek na začátku sledovaného týdne, ale už ve čtvrtek, a tak v Hot 100 debutovalo dříve, na druhou stranu se pak trochu okradlo o čtvrteční čísla. Čtvrteční starty jsme měli i tento týden a asi je tak budeme vídat častěji.

Nejvyšší novinku měl rapper Kodak Black, který si úspěch skvělého "Tunnel Vision" užívá z vězení, což je na devatenáctiletého afroameričana docela nepřekvapivé. Track mu produkoval Metro Boomin.

Další Edova skladba z "÷", "How Would You Feel (Paean)", oddebutovala na 41. příčce. I Chainsmokers měli novinku: "Something Just Like This" s Coldplay na padesát šestce. Na 44. místě odstartovala Lana Del Rey s "Love" a na 52. pozici Linkin Park a Kiiara s "Heavy".

Poslední zajímavostí je, že twenty one pilots s "Heathens" zakončili 28. týden na špici Hot Rock Songs a překonali tak rekord "Shut Up And Dance" Walk The Moon. "Stressed Out" vedlo třiadvacet týdnů.

    Top 10 - singly:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Migos feat. Lil Uzi Vert - Bad And Boujee
  3. Zayn & Taylor Swift - I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)
  4. Bruno Mars - That's What I Like
  5. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  6. The Chainsmokers - Paris
  7. Rihanna - Love On The Brain
  8. Katy Perry feat. Skip Marley - Chained To The Rhythm
  9. Big Sean - Bounce Back
  10. Machine Gun Kelly & Camila Cabello - Bad Things

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Future - FUTURE
© facebook interpreta
DESKY - Rapper Future vydal v červenci 2015 své třetí album "DS2" a získal s ním své první zlato. O dva měsíce později úspěch zopakoval s "What A Time To Be Alive", na kterém mu pomohl Drake, a za další čtvrt rok už měl další prvenství s "EVOL". Nyní jsme si rok počkali, každopádně i s novinkou "FUTURE" slaví.

Není tedy pochyb, že Future je rapovou superstar. Čtvrté zlato získal se 140 tisíci jednotkami. Pouze 60 tisíc ale bylo v čistém prodeji. Interpret na druhém místě ale neměl ani tolik jednotek: Bruno Mars s "24K Magic" dosáhl 59 tisíc.

"Padesát odstínů temnoty" spadlo na bronz a za soundtrackem následuje trojice představitelů černé hudby: The Weeknd, Migos a Big Sean.

Pak tu máme novinky: r'n'b veterána Charlieho Wilsona s "In It To Win It", písničkáře Ryana Adamse s "Prisoner" a zpěvačku Alison Krauss s "Windy City", jejím prvním studiovým sólovým materiálem po téměř dvou dekádách.

Příští týden může být historický, protože Future hned po vydání "FUTURE" oznámil, že další týden vyjde více radio-friendly album "HNDRXX" a rapper tak může být prvním interpretem, který se nahradí na vrcholu hned druhý týden.

    Top 10 - alba:
  1.  N Future - FUTURE (140 tisíc jednotek)
  2. Bruno Mars - 24K Magic (59, -10 %)
  3. ▼ Různí - Fifty Shades Darker Soundtrack (53, -57 %)
  4. The Weeknd - Starboy (50, -7 %)
  5. Migos - Culture (50, -15 %)
  6. Big Sean - I Decided (49, -21 %)
  7.  N Charlie Wilson - In It To Win It (48)
  8.  N Ryan Adams - Prisoner (45)
  9.  N Alison Krauss - Windy City (38)
  10. ▼ Různí - The Trolls Soundtrack (37, -16 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY