V březnu přijede do Prahy australský progresivní kytarista Plini

21.02.2017 12:40 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Nezávislý představitel vlny nového avantgardního metalu - australský skladatel a kytarista Plini - dorazí v rámci svého chystaného evropského turné 24. března i do Prahy. V pražském klubu Rock Café na Národní třídě představí českému publiku své aktuální a zároveň debutové album "Handmade Cities".

Instrumentální album si, na progmetalové scéně nyní velmi populární kytarista, složil a vyprodukoval de-facto sám ve svém pokoji v Sydney a zaznamenal s ním okamžitý úspěch. Legendární kytarista Steve Vai desku dokonce označil za "...jednu z nejlepších evolučních, rytmicky i harmonicky sytých, rockově-kytarových nahrávek vůbec". Pliniho originální a decentní fúze experimentálního rocku, jazzu a moderního metalu jej proto s novým albem definitivně etablovala do čela skupiny pokrokových instrumentalistů, jako jsou např. spřátelení Intervals nebo Animals As Leaders vizionáře Tosina Abasiho.

Do Rock Café s sebou tento partyzánský DIY umělec přiveze i dva předskokany v podobě polských Disperse a nadějného srbského multiinstrumentalisty a studenta Berklee College of Music Davida Maxima Micice. Hudba všech tří účinkujících je laděná v podobném duchu, což činí z nadcházející události pro fanoušky heavymetalové moderny hotový svátek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY