Metallica zrušila vystoupení, důvodem je zdravotní stav Jamese Hetfielda

07.02.2017 10:48 - Ondřej Kocáb | foto: Metallica.com

Metalová legenda Metallica se loni vrátila s novou studiovou deskou, která opět vyvolala smíšené reakce fanoušků i kritiků. Momentálně je kapela na "World Wired Tour" po Evropě, které se však kvůli zdravotním problémům frontmana Jamese Hetfielda muselo pozastavit. Již první z koncertů v Kodani 3. února byl zkrácen, následný den ve stejném městě dokonce zrušen a přesunut na září.

Hetfield má zákaz zpěvu nařízen od lékařů a zatím není jisté, který koncert bude tím dalším. Vše záleží právě na zdraví zpěváka. Oficiální stanovisko na webových stránkách hlásí, že: "Velmi nás mrzí, že s vámi tohle musíme sdílet, bohužel se stav Jamesových hlasivek stále nezlepšil a na doporučení doktorů nesmí momentálně zazpívat ani jedinou notu. Tím pádem musíme oznámit, že zítřejší vystoupení v Royal Areně bude přesunuto na 2. září."

"Velmi dlouho jsme plánovali tento týden v Kodani jako jeden z těch speciálních, nejen pro naše přátele v Dánsku, ale i přímo pro nás a moc jsme se těšili na oslavu otevření této nové arény s vámi. Pro ty z vás, kteří jste byli na pátečním koncertě, moc vám děkujeme za to, že jste nás celou dobu povzbuzovali. Strašně moc to pro nás znamená. Všechny nás moc mrzelo, že jsme nebyli schopní vám nabídnout maximum z Metallicy. Jednalo se o jednu z nejnáročnějších show, kterou jsme kdy odehráli, ale vaše láska a podpora nás přes to dostala. Ještě jednou děkujeme za všechnu tu podporu, které se nám tu vždy dostává. Brzo se vrátíme!"

Po dalších vystoupeních v Kodani, která jsou stále plánovaná na 7. a 9. února, se kapela přesouvá do Ameriky, kde zahraje na předávání 59. ročníku hudebních cen Grammy. Poté odjede do Jižní Ameriky, kde začne měsíční tour v březnu v Mexiku a a skončí 1. dubna v Chile.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY