Anna K. sváděla v Lucerna Music Baru

13.10.2002 14:26 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Anna K. a hosté pokřtili ve čtvrtek 10. října v pražském klubu Lucerna Music Bar soundtrack k filmu "Musím tě svést". Nabitému sálu se dostalo energické porce živelného pop-rocku z rukou a hlasivek Anny K., jejího Bandu a několika hostů. Více v naší reportáži doplněné o fotografie.
Anna K.
© Kristýna Brumková / MusicServer.cz
Soundtrack k filmu "Musím tě svést" (jeho recenzi najdete zde) vzešel z pera Tomáše Varteckého, přítele Anny K., a tak nepřekvapí, že to je právě ona, mediálně velice atraktivní zpěvačka, kdo se ujal hlavní dávky propagace koncertu. Ostatně, i sama deska je reklamou podávána de facto jako nové album Luciany Krecarové čili Anny K. Na plakátech ve středu Prahy jste se mohli dočíst, že v tu a tu hodinu (od 21 hodin), v ten a ten den (ve čtvrtek 10. října) proběhne tam a tam (Lucerna Music Bar) koncert Anny K., během něhož se představí nějaký ten hostík a jaksi mimochodem bude pokřtěno to a to album. Vše se splnilo do posledního puntíku.

Anna K.
© Kristýna Brumková / MusicServer.cz
Malá Lucerna byla ve čtvrtek více než slušně zaplněná, hádal bych z osmdesáti procent. Však to znáte - vydýchaný vzduch, fronty na pití a v šatně, ztížený výhled na pódium. Co se ale dalo dělat, že? Předskakování se chopila funkybeatová formace Vinohrady, jež na jaře vyhrála hudební soutěž rádia Evropa 2, a kterou mohli někteří z vás zahlédnout např. na festivalu pod hradem Okoř v letošním srpnu. Celkově nic nového pod sluncem - podobných skupin existují a hrají v Praze desítky (ProFunkUnit, Vrtule 1, Double Decker atd.), nicméně své role se muzikanti zhostili obstojně a nebýt nevýrazného zvuku, úspěch by byl ještě silnější.

Ivana Chýlková a Jan Kraus
© Kristýna Brumková / MusicServer.cz
Anička spustila před desátou a od prvního okamžiku bylo nasnadě, že ani pro ni nebyl ten večer pouhou, dobře známou rutinou. A jak se bavila hlavní hvězda koncertu, bavili se stejně její hosté a s nimi fanoušci. Hudební sklad křtu by se dal rozdělit na tři části - písně z regulérních desek Anny K. ("Nebe", "Stačí, když se díváš...", "Večírek za koncem", "Pode mnou"), skladby ze soundtracku ("Bezvětří" a "Šestý smysl") a vypůjčené kousky (Pretenders, Lenny Kravitz, Iggy Pop, 10 000 Maniacs). S vynikající odezvou se setkaly beze zbytku všechny, některá vystoupení ale vyčnívala. Za prvé, to když Ivana Chýlková čapla mikrofon a odezpívala "Nebe" (v zápětí na podium přikvačel i Jan Kraus a s neodmyslitelným humorem pokřtil desku). Za druhé, performance "Šestého smyslu" s kytarou a hlasem Varteckého. Za třetí, duet Anny K. s Olinem Nejezchlebem v písni "Candy" od Iggyho Popa. Za čtvrté, "Are You Gonna Go My Way" Lennyho Kravitze jakožto závěrečný přídavek.

Anna K.
© Kristýna Brumková / MusicServer.cz
Pobyt Anny K. a Bandu na jevišti byl skoro dvouhodinový a jen málokdo mohl říct, že by to byla nuda. Radost čišela jak ze shora, tak ze zdola, hudebníci si užívali neméně než posluchači. Komu by mělo být coby prvnímu a dost možná jedinému vyčiněno, je zvukař. Každou chvíli totiž někdo z vystupujících musel naznačovat, aby mu přidal odposlechy, zpěv byl často ne zcela čitelný. Bohužel. To je ale výhrada směřující k technické stránce večera, nikoli k umělcům, kteří 10. října předvedli "strhující" výkon.

Anna K. & Band, Lucerna Music Bar, Praha, 10.10.2002


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY