At The Drive-In přichází s "Governed By Contagions", první skladbou po šestnácti letech

13.12.2016 12:23 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Texaští borci At The Drive-In si i přes krátké působení mezi léty 1993 až 2000 stačili vybudovat takřka kultovní pozici na post-hardcorové scéně. Jedni ze zakladatelů tohoto žáru vydali tři skvělé desky a na přelomu milénia se rozpadli. Dva ze členů, Cedric Bixler a Omar Rodriguez, pak založili novou, neméně úspěšnou formaci The Mars Volta, která se ovšem taktéž před čtyřmi lety rozpadla.

Letos v lednu všechny fanoušky zaskočila příjemná zpráva, že se At The Drive-In vrací, a to v sestavě Cedric Bixler, Omar Rodriguez, Paul Hinojos, Tony Hajjar a jediný novic Keeley Davise. Toho do kapely přetáhl právě Tony Hajjar ze své kapely Sparta, kterou založil po rozpadu At The Drive-In. Nové album má vyjít během příštího roku a zatím nemá název.

První konkrétní informací tak je novinková skladba "Governed By Contagions", která je rovněž první peckou formace od roku 2000. Píseň má punkovější, až rock'n'rollovější nádech se skvělými kytarovými riffy s odérem devadesátých let. Cedricu Bixlerovi to navíc i přes zdravotní potíže stále neskutečně zpívá a jeho hlas neztratil nic ze své proslulé uhrančivosti. Novinka je rozhodně povedená a ještě více umocňuje netrpělivost při čekání na studiový návrat této energické kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY