BT vydává jubilejní desáté autorské album

04.11.2016 12:35 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Šestačtyřicetiletý americký hudebník a producent BT je jedním z nejuznávanějších inovátorů elektronické hudební scény posledních dvou dekád. Doposud vydal devět studiových alb, několik EP i namíchaných kompilaci. Nyní vydává jubilejní desátou studiovku, kterou pojmenoval netradičně "_".

BT - _
© facebook interpreta
Novinka je do jisté míry experimentálním dílkem, které je rozděleno do celkem pětadvaceti sekcí tvořících devět songů. Některé sekce jsou kratší než minutu, jiné pro změnu delší než průměrný song. Brian Wayne Transeau aka BT celé album nahrával sám, navštívil během natáčení mnoho zemí (například Island, Čínu, Polsko nebo Austrálii) a nechal se inspirovat tamější kulturou i přírodou. Zároveň se postavil i za kameru a ke všem písním sám natočil vizuály.

Album je v některých evropských zemích dostupné od druhé poloviny října, a to pouze digitálně. Od čtvrtého listopadového dne je v plánu jeho globální vydání na CD a následně i v limitované verzi jako speciální box obsahující USB s velkým množstvím bonusového materiálu. Ten si můžete objednat například zde.

Pro úplnost ještě dodejme kompletní tracklist: Tokyo, The Code Of Hammurabi, Lustral, Lost In Translation, Artifracture, Indivisim, Ω, Chromatophore, Five Hundred And Eighty Two.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY