Zucchero se 12. října představí českým fanouškům

10.10.2016 17:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Zucchero, jeden z nejrespektovanějších italských zpěváků, který dosud prodal přes padesát miliónů hudebních nosičů a na svém kontě má takové hity jako "Senza Una Donna", "Baila Morena", "Diamante", "Wonderful World" nebo "Everytime You Go Away", se po pěti letech vrací do Prahy. Ve středu 12. října rozezní pražské Forum Karlín jak jeho nejslavnější písně, tak ukázky z letošní albové novinky "Black Cat", která sklízí zasloužený úspěch po celém světě.

Deska, která je dle Zucchera návratem k jeho hudebním kořenům - k soulu a blues, přinesla třináct nových skladeb, na jejichž vzniku se podíleli hvězdní hosté i producenti. O produkci desky se postarali T-Bone Burnett (známý z produkcí alb Elvise Costella, Eltona Johna nebo Tony Bennetta), Brendan O'Brien (Bruce Springsteen, Pearl Jam či Bob Dylan) a Don Was (Rolling Stones, Iggy Pop, Bob Dylan). Mezi hosty najdeme Bona z kapely U2, který krátce po loňské tragédii v pařížském klubu Bataclan s Zuccherem napsal text písně "Streets Of Surrender (S.O.S.)". Zmiňovaná píseň nabídla i dalšího hosta, na kytaru si v ní (a dále i v songu "Ci Si Arrende") zahrál legendární Mark Knopfler.

V Česku Zucchero zatím koncertoval jen dvakrát, naposledy v roce 2011 v Divadle Hybernia. Vstupenky na jeho vystoupení lze koupit v síti Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY