Všestranný talent Lenny na koncertě krásně rozkvetl

02.10.2016 13:09 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

V září 2016 vyšlo debutové album "Hearts" talentované zpěvačky Lenny. Nejlepší čas vydat se na klubové koncertní turné pojmenované právě názvem desky "Hearts Tour". Druhá štace šňůry čítající osm zastávek proběhla první říjnový večer v ostravské Garáži.

Live: Lenny, Jakub Ondra

místo: Garage Club, Ostrava
datum: 1. října 2016
Fotogalerie

Lenny, Garage Club, Ostrava, 1.10.2016
© facebook interpreta
Pozitivním zjištěním na úvod byla velmi slušná návštěva v prostoru někdejšího kulturního domu martinovského masokombinátu, jenž se před pár lety změnil v tuze příjemný klub amerického stylu. Pokud se zde někdo v první říjnový den ocitl nějakou náhodou bez znalosti protagonistky večera, musel být docela v šoku. Příjemném, nutno říci. Lenny totiž předvedla naprosto profesionální a špičkovou show.

I přes své mládí je Lenny tím, o čem zpívá její slavná maminka v jednom ze svých hitů "Entertainer". Bavič v tom nejlepším slova smyslu, profík, bezchybná zpěvačka pracující se širokou škálou emocí. Po poslechu docela tvrdých skladeb z jejího alba "Hearts" asi nešel čekat komorní večer u piána (jakože i na to samozřejmě došlo), ale nářez, který se valil z pódia v písních "Fun.", "All My Love" nebo "Lover", mohl některé nepřipravené diváky zaskočit. Nemluvě o fantastické coververzi zeppelinovské klasiky "Whole Lotta Love" jen v doprovodu basy a bicích.

Lenny, Garage Club, Ostrava, 1.10.2016
© facebook interpreta
Basa a bicí - ano, Lenny doprovázeli pouze dva muzikanti, přičemž Ondřej Fiedler (producent a spoluautor Lenčina alba) střídal basu, akustickou i elektrickou kytaru a ukulele i během písniček. Pokud bylo třeba, zbytek šel z předtočeného záznamu. Kombinace živé rytmiky, klavíru a samplů zněla skvěle. S tímto přístupem, kde se prolínaly rockové postupy s moderním klubovým zvukem, dokonale souzněla světla a zadní LED panely.

Lenny se představila na úvod jako divoká rockerka, se spoluhráči koncert odpálila energicky a bez cavyků. Na hitovku "Standing At The Corner Of Your Heart" a následný duet "Letter To You" si ještě pozvala na pomoc svého předskokana Jakuba Ondru a uprostřed večera náladu uklidnila sólovou sérií velkých klavírních balad, kde krásně vynikl její už pověstný chraplák. Závěr se opět rozjel do vyšších otáček a dokonalý konec večera přišel pochopitelně se skočnou "Hell.o".

Lenny, Garage Club, Ostrava, 1.10.2016
© facebook interpreta
Vlastně se na tom koncertu těžko hledala nějaká vada, snad jen že mohl být delší než hodina a čtvrt. Ohromně potěšilo vidět skladatelský a interpretační talent Lenny v perfektní produkci na pódiu i mimo něj - hudba, spoluhráči, světla, zvuk, nálada, komunikace s posluchači (včetně takové zdánlivé drobnosti, jakou je merchandising), to vše spolu ladilo. A vzhledem ke zpěvaččině mládí je se na co těšit do budoucna.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY