Raven oslaví padesátiny speciálním koncertem. Pokřtí na něm nové CD "Waltz" i knihu "Raven slovem"

01.10.2016 16:05 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Už 13. října 2016 vychází nové, v pořadí již sedmé autorské album zpěváka, pianisty, skladatele a textaře Ravena pod názvem "Waltz". Široká posluchačská obec a Ravenovi fanoušci, což je opravdu pestrá společnost (Raven působil v kapelách Krausberry, Cairo, Neřež, Nasycen, účinkuje v představeních RockOpery Praha a je autorem řady moderních autorských alb, písní pro Báru Basikovou, Precedens a další), se mohou tentokrát těšit na třináct písní, z nichž deset je zcela nových a  tři jsou speciální coververze jeho starších skladeb.

Raven plakát
© facebook interpreta
Větší část alba natočil Raven se Studiovým smyčcovým orchestrem v aranžmá Daniela Wunsche, ale najdete na něm třeba i výraznou, textově velmi aktuální rockovou píseň "Tři malí ptáci" s nepřeslechnutelnými hitovými ambicemi. Základním kamenem Ravenových písní jsou opět jeho výjimečné texty pracující s aktuálními a často velmi palčivými tématy. Na albu hostuje celá řada výrazných českých umělců, vedle Báry Basikové a Ivana Hlase také mnoho špičkových jazzových a rockových instrumentalistů a hráčů z oblasti klasické hudby, např. Jiří Kovář (M. Prokop, Sestry Havelkovy), Filip Benešovský (The Wall, Roman Dragoun, Neřež, Marie Rottrová), Damián Kučera (Skywalker), Eve Quartet a další sólisté FOK, Jiří Masáček (Sestry Havelkovy, Jazz Spirit), Petr Kroutil, Robert Fischmann a další.

Řada z nich společně se zpěváky Pavlou Forest, Athinou Langoskou, Ivou Marešovou a dalšími se představí na koncertním křtu 13. října v pražské Rockopeře. Vstupné bude v hodnotě 200 Kč, za dvě zakoupené vstupenky dostanou fanoušci nové CD zdarma. Studenti zaplatí poloviční vstupné, držitelé průkazu ZTP/P mohou na koncert zdarma.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY