Queen vydají rozhlasové nahrávky pro BBC

01.10.2016 12:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Archivy kapely Queen jsou zřejmě bezedné. Každým rokem před Vánoci potěší miliony fanoušků po celém světě vydáním nějaké rarity a nejinak tomu bude i letos. Pod názvem "Queen On Air" vyjde kolekce nahrávek natočených pro BBC. Ta byla pro rozvíjející se kariéru Queen v sedmdesátých letech velmi důležitá.

Dvacet čtyři písní včetně několika alternativních verzí a známých skladeb se nikdy neobjevilo na studiových albech Queen. Šest BBC Sessions Queen nyní vychází poprvé pod pečlivým dohledem zvukového inženýra kapely Krise Fredrikssona v několika verzích: na 2CD, vinylovém 3LP a v šestidiskovém vydání, obsahujícím CD koncertního rozhlasového vysílání a 3 CD rádiových interview.

Sedmnáct rozhlasových rozhovorů z let 1976 až 1992 má celkem 220 minut. Právě nejobsáhlejší verze bude obsahovat i booklet s fotografiemi a doprovodným textem Grega Brookse. Nebudou chybět ani vzpomínky Johna Peela, Bernie Andrewse a dalších. Nosič pod názvem "Queen On Air" vyjde u Universalu/Virgin EMI již 4. listopadu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY