Green Day se v lednu vrátí do Prahy

13.09.2016 10:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Americká kapela Green Day ovládne 22. ledna 2017 pražskou Tipsport Arénu. Jako předkapela během evropské části světového turné vystoupí The Interrupters; Green Day samotní se do České republiky vrátí po sedmi letech.

I když brzy uplyne již třicet let od vzniku této punkrockové legendy, trio vedené zpěvákem a kytaristou Billie Joe Armstrongem přijede na vrcholu svých tvůrčích sil. Dokazují to nejnovější singly "Revolution Radio" a zejména "Bang Bang", který se po třech týdnech katapultoval na vrchol rockové hitparády Billboardu. Obě nové písně pocházejí z připravovaného, v pořadí dvanáctého studiového alba s názvem "Revolution Radio". Kolekce dvanácti nových písní vyjde již 7. října na labelu Reprise/Warner Bros.

"Svět samozřejmě ztratil svoji kolektivní povahu... a já, Mike a Tré jsme také ztracené duše. Deska 'Revolution Radio' se stane tím důvodem, aby se všechny ztracené duše daly dohromady... tančily spolu... zpívaly spolu... a především našly jedna druhou. Na tomto poselství byli a jsou Green Day od začátku založeni," říká frontman.

The Interrupters je ska-punková kapela založená v roce 2012 v Los Angeles. Čtveřice tvořená zpěvačkou Aimee Interrupter a bratry Kevinem, Justinem a Jessem Bivonem v Praze představí své druhé album "Say It Out Loud", které natočili pod producentskou taktovkou Tima Armstronga z Rancid. Společně se jim podařilo zachytit frenetickou energii formace, která ve čtrnácti nových písních zároveň odhalila novou úroveň drzosti.

Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji od 16. září v síti Ticketpro a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY