Producent songů Kanyeho Westa Jeremih vystoupí v Roxy

12.06.2016 14:33 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

V úterý 14. června do Prahy poprvé zavítá americký rapper a r&b zpěvák Jeremih. Svou novou, kritiky oceňovanou desku "Late Nights" představí v klubu Roxy. Jako support vystoupí český projekt VR/NOBODY. Vstupenky za 570 Kč jsou k dispozici na webu fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro. Na místě pak za 600 Kč.

Jeremih má hudbu v krvi, už odmala se sám učil na různé nástroje, ať už to byl saxofon, bicí nebo klavír. Na škole hrál v několika kapelách, které se mimo jiné orientovaly na latino jazz. Už tyto první zkušenosti s hudbou na něj měly zásadní vliv. Díky lásce k hudebním nástrojům přinesl v té době do především elektronického r&b klasické nástroje, a vrátil tak uměle znějícímu žánru jeho organičnost a soulový nádech. Nespoutaná energie, improvizace a chemie mezi hudebníky se projevuje především v nesčetných spolupracích. Mezi jména, se kterými se Jeremih spojil, se řadí např. 50 Cent, Lil Wayne, Wiz Khalifa, Busta Rhymes, Future, French Montana, J. Cole, Big Sean nebo Ty Dolla $ign. Kromě vlastní tvorby produkoval songy i pro Kanyeho Westa nebo Nicki Minaj.

Jeremiho alba "Jeremih" a "All About You" se umístila na předních příčkách hitparád, prodejů i hodnocení hudebních kritiků. Poslední deska "Late Nights" vyšla letos a vysloužila si skvělé recenze díky svému futuristickému přístupu k žánru. Zejména singl "Pass Dat" se řadí na vrchol nové vlny atmosférického a abstraktního r&b. Letos by měl Jeremih vydat nové album "Later That Night", jak potvrdil v rozhovoru pro Billboard. Čtrnáctého června snad uslyšíme i dosud nevydané tracky. Je na co se těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY