Legendární festival Porta slaví padesátileté výročí. Supraphon ho připomíná dvojalbovou kompilací

07.06.2016 16:22 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Každý opravdový fanoušek folkové, trampské a country muziky musel slyšet o věhlasnosti festivalu Porta. Právě letos slaví tento kult půl století od svého vzniku a vydavatelství Supraphon připravilo průřez jeho historií na retrospektivním 2CD. Komplet vychází 10. června.

Porta - Písničky s darem nerezivět!
© facebook interpreta
Nahrávka má podtitul "Písničky s darem nerezivět" a letité šlágry "Rosa na kolejích", "Jdem zpátky do lesů" či "Bedna od whisky" podtrhují význam tohoto titulu. Festival Porta byl původně spíš lokální fandovskou iniciativou, v celonárodní fenomén přerostl až časem.

Příležitost zahrát si na něm před tisícovkami diváků dostaly stovky interpretů a kapel a ty nejzásadnější dostaly odpovídající prostor i na tomto nosiči. Nechybí tak AG Flek, Brontosauři, Cop, Wabi Daněk, Greenhorns, Hoboes, Hop Trop, Kamelot, Kapitán Kid, Nerez, Poutníci, Rangers, Roháči, Spirituál kvintet, Taxmeni nebo Žalman & spol., ale i méně známí Karabina, Lokálka, Máci, Příboj, Stopa nebo Volupsie.

Sestavu snímků z let 1967 až 2015 umocňuje nový remastering, to vše s cílem připomenout uplynulých padesát sezón. 2CD "Porta 50: Písničky s darem nerezivět!" vychází vychází 10. června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY