Thalia - Thalia

16.09.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Zpěvačka Thalia je u nás známá hlavně jako hvězda telenovely Rosalinda. Thalia je však hlavně zpěvačka, o čemž se nás snaží přesvědčit na své už deváté desce, kterou pojmenovala po sobě - "Thalia". Pokud máte rádi španělsky zpívaný latinský pop, bude vás bavit, jinak ji radši nechte být.
5/10

Thalia - Thalia

Celkový čas: 53:38
Vydavatel: EMI
Thalia je v naší republice známá hlavně jako úspěšná představitelka z telenovel, ale její srdce ji táhne hlavně k hudbě. Nabízí se samozřejmě srovnání s Natalií Oreiro, ale z toho Divoký anděl vychází mnohem lépe, i když Thalia má sebou už téměř deset (!) desek. Zatímco Oreiro na svém posledním albu "Turmalina" vyrostla v téměř rockovou dračici, Thalia se nese na vlně tuctového latinopopu. A to pouze v těch lepších chvílích.

Její nové album nese pouze její jméno, obsahuje deset španělsky zpívaných skladeb a tři anglické. Ihned po vydání se stalo jednou z jejích nejúspěšnějších desek, ale to nic nemění na tom, že celá nahrávka není nijak zvlášť zajímavá. Ačkoli na desce pracovali hitmakeři typu Emilio Estefana, výsledek přece jen poněkud zavání přešlapováním na místě a hlavně sázkou na jistotu. Většina písniček je přesně ten latinský pop, jaký se už v téměř nezměněné podobě hraje posledních pět let, takže jakékoli vybočení zbystří posluchačovy smysly. Mezi ty vydařenější skladby patří rozhodně pilotní singl "Tu Y Yo", až agresivně vyznívající "En La Fiesta Mando You" či závěrečná coververze Dead Or Alive "You Spin Me 'Round", která zní, jako by ji nazpívala Sandra. Zbytku desky se technicky vzato nedá nic moc vytknout, produkce je skvělá, jen je to prostě poněkud nuda.

Thalia svou novou deskou dokázala (alespoň v Jižní Americe), že je typickou představitelkou latinského popu, která je pevně zakleslá ve svém typickém zvuku a odmítá se z něj pohnout. Škoda, jinak je to docela pěkná ženská...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY