Prague Conspiracy během křtu nové desky potvrdili status koncertní kapely

28.04.2016 20:20 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Prague Conspiracy mají svou novou desku "Inner Game" sice už pár týdnů venku, křtu a oslav se povedené album dočkalo až na konci dubna. Kapela si pro svůj večer vybrala prostory Lucerna Music Baru a pozvala pěknou řádku hostů. Jako předskokani zahráli Imodium a Lukemo.

Live: Prague Conspiracy

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 27. dubna 2016
support: Lukemo, Imodium

Pražská parta Prague Conspiracy má za sebou náročnou stylovou obměnu a v čele stále ještě poměrně čerstvou zpěvačku Anetu Galisovou. Album "Inner Game" je již druhým počinem po vnitřní revoluci formace a nutno říct, že povedeným.

Na začátek večera si Prague Conspiracy připravili dva předskokany. O jeho úvod se postaral Lukemo. Pokud jste o tomto jménu ještě neslyšeli, vězte, že se jedná o bývalého zpěváka úspěšné punkrockové party Clou, která však před lety svou činnost ukončila. Vlastním jménem Lukáš Vyhnal předvedl krátký akustický set se dvěma kytaristy, kdy představil česky zpívané skladby z připravované desky, včetně již známého singlu "Ptám se". Popový start večera, který se nesl ve velmi klidném tempu, ocenilo hned několik fanoušků, kteří vystoupení dali přednost před popíjením na baru. Celkově však koncert Lukema nepatřil k těm zapamatování hodným okamžikům večera.

Prague Conspiracy
© Vojta Florián
To druzí hosté, broumovští Imodium, publikum nažhavili pořádně. Stále ne plně doceněná rocková parta během téměř hodinového setu prolétla celou diskografií a sáhla i na starší pecky. Úvod jejich vystoupení pak obstarala "Valerie" ze stejnojmenné poslední desky a nechyběly ani další osvědčené hity jako "Nebe nad Berlínem" či "Dýchej". Zpěvák Tomáš Fröde jako obvykle odváděl více než stoprocentní výkon, a Imodium tak znovu potvrdili pozici koncertní jistoty. Svým výkonem dokonce lehce zastínili i samotné oslavence.

To ovšem neznamená, že by Prague Conspiracy předvedli špatný výkon. Zejména skladby z novinky, které byly dle očekávání pilířem celého setu, fungovaly až překvapivě dobře. Určitě pomohla i skutečnost, že album měli fanoušci šanci slyšet s předstihem a reakce na něj byly tak vřelé. Naživo dle reakcí publika zafungovaly především písně "Stop!", "King Fool’s Crown" a singl "Time Like These", ale také starší pecky jako "Where's Michael" a "Crazy You".

Prague Conspiracy
© Vojta Florián
Na pódium si během křtu kapela pozvala skateboardovou legendu Míru Bartoše, který byl po těžké autonehodě dlouho upoután na lůžko. Nyní se sice s berlemi, ale jinak pozitivně naladěný ujal samotného křtu. Dle slov Anety Galisové to je právě on, kdo dal skupinu dohromady a jeho pozvání je tak symbolické. Dalším hostem byla skáčková parta Fast Food Orchestra, která v extravagantních kostýmech představila skladbu "Fall Of Rock'n'Roll" z repertoáru Prague Conspiracy, a v neposlední řadě také kytarista mladé pražské party Bitch & Chips Tom LePaul.

Aneta Galisová celý večer předváděla skvělý výkon a to jak v roli zpěvačky, tak i lídra skupiny. Fanoušky bavila a strhávala pozornost. I přes přiznanou nervozitu je vidět, jaký kus práce od svých počátků v kapele odvedla. Prague Conspiracy jsou na dobré cestě, a to i přesto, že k tuzemské špičce jim ještě krůček schází. Ve velmi slušně zaplněném Lucerna Music Baru ale předvedli, že naživo jim to šlape stále výtečně a oslavu si novinková nahrávka vysloužila opravdu parádní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY