Rozervaný Tom Odell ve "Wrong Crowd" vyráží na parket

22.04.2016 09:53 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Pětadvacetiletý zpěvák a songwriter před třemi lety sklidil ohromný úspěch se srdceryvným songem "Another Love" a vůbec s celým debutovým albem "Long Way Down", které mu vyneslo vítězství na Brit Awards. Rok se s rokem sešel a po silném singlu "Real Love" je zpět s novou deskou. Ponese názvem "Wrong Crowd", produkoval ji Jim Abbis, který má na kontě mimo jiné spolupráci s Adele, Arctic Monkeys či Kasabian, a obsahovat bude jedenáct písní.

O novince Tom Odell prohlásil, že si přál, aby měla větší a dramatičtější sound. Snažil se proto vyždímat ze svých už tak dost silných melodií ještě víc nebo klást větší důraz na smyčcové aranže. Titulní track naznačuje ještě další novum, a to zapojení výrazně tanečních elementů. A v duchu této proměny se nese i klip, který ke skladbě vznikl.

Blonďatá hvězda si v něm udržuje výraz rozervaného gentlemana a v úvodní části diváka nechává v intimní atmosféře hotelového pokoje. Za zvuku jednoduchého akustického doprovodu se ale děj posupně přesouvá na taneční parket a spolu se změnou prostředí se naplno rozehrávají i přímočaré elektronické aranže, které pohání song kupředu. Ve výsledku jde o poměrně nenásilné uchopení obou tváří talentovaného muzikanta. Zmíněné drama sice v podání klipu vyzní trochu pateticky, na druhou stranu je ale potřeba si uvědomit, že Tom Odell je přece jenom popová postava a nadnesenost emocí koresponduje s žánrovými vodami, v jakých se pohybuje.

.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY