Velikonoční XPlaylist je hudbou mnoha žánrů

27.03.2016 18:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Velikonoční nadílka nových desek na XPlaylistu se mrská mezi mnoha žánry. Skotská postrocková hudební skupina Moqwai přepracovala svůj soundtrack "Storyville - Atomic: Living In Dread And Promise", dokumentující úsvit atomového věku, který loni odvysílalo BBC, na desku "Atomic". Tématu se věnují díky intenzivnímu zážitku z hraní v Hirošimě. Pátá deska Future Of The Left s názvem "The Peace And Truce Of Future Of The Left" vychází na jejich vlastním labelu Prescriptions díky úspěšnému tříhodinovému crowdfundingu. Kapelu opustil zpívající kytarista Jimmy Watkins, ale zbytek osazenstva už se chystá natočit další EP.

Kaada/Patton je boční projekt dvou plodných muzikantů a jejich třetí spolupráce. Mike Patton navázal na zkušenosti ze své kapely Fantômas, která vzdala hold horrorovým filmům deskou "The Director´s Cut", a spolu s Kaadou, známým norským skladatelem soundtracků, vytvořili desku "Bacteria Cult". Očekávejte využití nových technologií kombinované s obřím orchestrem a kladení větší pozornosti na melodii a strukturu skladeb.

Někdejší šéf The Paper Chase John Congleton, který jako producent pracoval mimo jiné na deskách St. Vincent a Swans, ohlašuje na první dubnový pátek debut "Until The Horror Goes". Držitel Grammy svůj projekt nazval John Congleton And The Nighty Nite", vychází pod značkou Fat Possum a rovnou dvě recenze si můžete přečíst v aktuálním Fullmoonu #59. John má prsty také ve spolupráci s postrockovými veterány Explosions In The Sky na jejich šesté desce "The Wilderness", která vychází ve stejný den jako "Nighty Nite".

Elektroničtí Moderat (hybrid Modeselektor a Apparat) finišují trilogii albem "III", amíci Weezer se v Kalifornii inspirovali od The Beach Boys a natočili "The White Album" a Doro taky ještě neumřela, ale tvrdí "Love´s Gone To Hell". Takže kdo půjde rovnou cestou do pekla a kdo už tam je?

Alba na týden 28. 3. - 3. 4. 2016:

Bibio - A Mineral Love
Black Mountain IV - Jagjaguwar
Bleached - Welcome The Worms
Bombino - Azel
Bossk - Audio Noir
Dark Circles / Abstracter - Dark Circles / Abstracter
Doro - Love's Gone To Hell
Excruciation - Lutheran Psalms
Explosions In The Sky - The Wilderness
Future Of The Left - The Peace And Truce Of Future Of The Left
Game Over - Crimes Against Reality
Graves At Sea - The Curse That Is
Hysteria - Flesh, Humiliation And Irreligious Deviance
John Congleton - Until The Horror Goes
Krigsgrav - Waves Of Degradation
Mike Patton / Kaada - Bacteria Cult
Moonsorrow - Jumalten Aika
Novembre - Ursa
Revel in Flesh / Wombbath - Dragged Into The Obscure
Steignyr - The Prophecy Of The Highlands
The Last Shadow Puppets - Everything You've Come To Expect
Thunderstone - Apocalypse Again
Tombs - All Empires Fall
Yeasayer - Amen & Goodbye



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY