K nedožitým padesátinám Ivety Bartošové vyjde album plné rarit

19.03.2016 13:58 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Osmý dubnový den tohoto roku by zpěvačka Iveta Bartošová oslavila kulaté narozeniny. Před dvěma lety její život ale předčasně vyhasl, bohudík po ní zůstalo mnoho krásných písní. V posledních měsících se opět nastřádalo dohromady několik z těch, které mnoho jejích fanoušků doposud třeba ani neslyšelo.

K nedožitým padesátinám tak 1. dubna vyjde jedinečný soubor pojmenovaný "Krásná Neznámá". Půjde o kolekci nikdy nevydaných písní a písní, které kdysi zazněly pouze z rádia či televize, případně vyšly jen digitálně, nebo na nějakém vedlejším, již dávno zapomenutém projektu. V mnoha případech se tak bude jednat o opravdové rarity z archívů.

Album bude obsahovat skladby, které vznikaly v průběhu více než třiceti let. Mnohé z nich jsou duety, ať už s Petrem Sepéšim, Michalem Penkem nebo Vladimírem Hronem, nebo songy, které nazpívala s Baletem či v roce 2010 s Walda Gangem. S troškou nadsázky se tedy dá říct, že "Krásná Neznámá" je posledním studiovým albem Ivety Bartošové a v obalu ho navíc doplní i nikdy dříve nezveřejněné fotografie Ivety, které poskytnul pan Miloš Schmiedberger.

Kompletní tracklist alba bude vypadat takto: Krásné chvíle návratů (duet s Petrem Sepéšim), Napsal jsi pro mě písničku, Tisíc obyčejných věcí, Jen já a motýl (původní nezveřejněná verze), Lásko má, já stůňu, Báječní kluci na nablýskaných strojích (Iveta & Balet), Zpívej (duet s Michalem Penkem), Guantanamera (duet s Michalem Penkem), Ta chvíle patří nám, Slunce (duet s Michalem Penkem), Malý psík, Namaluj svůj velký sen (melodie pro zamýšlenou Spartakiádu 1990, duet s Michalem Penkem), Pomněnka (původní verze v aranžmá Pavla Vaculíka), Ztráta paměti (klavírní doprovod Pavel Vaculík) , Nebe to ví (z muzikálu Johanka z Arku), Jarmark ve Scarborough (duet s Vladimírem Hronem), Nahoru dolu, I já svý křídla mám, Eldorádo (Iveta & Walda Gang), Noc je království (Vintage 2016 re-visited).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY