Filmovou atmosféru i klubové beaty nabídnou v pokračování Free Mondays Dyrtbyte

13.03.2016 13:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

14. březen DYRTBYTE (GER), ATREY (CZ) - electro, 80’s, experimental

Jedinečný zvuk, propojení instrumentálních prvků do dj setu a hluboké filmové atmosféry nebo i klubových beatů. To jsou Dyrtbyte - dvojice umělců Philipp (pianista) a Aram (excelentní bubeník), oba fascinovaní elektronickou hudbou. Zvědavost a nestrannost z jejich tvorby jenom čiší. Jednotlivé prvky svých skladeb čerpají také ve svém okolí a v přírodě. Když budete dobře poslouchat, uslyšíte třeba lámání klacku nebo loupání šišky.

Jejich vystoupení navíc doprovází i světelná show, kterou sami programují. Minimalismus a propracovanost je vidět i v tomto směru. Světla naprosto korespondují s atmosférou, kterou navozují svou hudbou a tak jde ve výsledku o unikátní zážitek. Atmosférický, až trochu nadpozemský dalo by se říci.

Hudba, která evokuje naprostý klid mysli, ale zároveň není ani trochu nudná. Hudba, která by mohla s přehledem být soundtrackem pro prvotřídní si-fi. Hudba, na kterou po jejím poslechu nezapomenete a nechá ve vás jednoduše pocit naprostého uspokojení. Takovou hudbu stojí za to slyšet naživo.

Elektronický producent Atrey o sobě tvrdí, že je posledním přímým potomkem zlaté éry francouzské elektronické hudby a proti současné komercionalizované EDM nabízí nadčasové hodnoty osmdesátkové staré školy. Po loňském květnovém albu "Imperial Arc" se na začátku letošního roku vrátil s EPčkem nového materiálu. Je na něm i skladba "Triumph", jejíž syntezátorové riffy zní - jak jinak - triumfálně. Svou produkci vydává na francouzské značce So Frech Records.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY