"Waiting" je nasměrování k první desce Vök

24.02.2016 15:27 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Islandské trio Vök (Margrét Magnúsdóttir, Andri Enoksson a Ólafur Alexander) se za pár dnů vrátí do Česka. V Paláci Akropolis 27. února zahraje společně s Never Sol (Sára Vondrášková pro tuto příležitost chystá i speciální aranže svých skladeb, kdy ji doprovodí orchestr Pražské Filharmonie). Trojice zde zahraje i svůj nový singl "Waiting", na který by letos mělo navázat jejich první plnohodnotné album.

Loni na Colours Of Ostrava Vök představili svá épéčka "Tension" (z části nazpívané v islandštině) a "Circles", díky kterému si jich všimli i jinde v Evropě. "Waiting" z nich zvukově vychází, ale zároveň se více ponořuje do zasněných rovin. I vokál Margrét jako by ubral na své míře uhrančivosti, i když iterace porovnání s Karin Dreijer Andersson (The Knife, Fever Ray) asi ještě nějakou chvíli zůstanou. "Waiting" je však narušením zaběhlých hlášek, kdy se o nich říkalo, že jsou islandskou odpovědí na The xx.

"Waiting" je krásný dream pop, s typickou islandskou zvukomalbou, ve které je uchováno kousek syrovosti, ale i nakažlivé, mrazivé něhy. Vök tak zatím slibně plní očekávání na jejich velký debut, který naživo funguje snad ještě lépe. Sedm bodů je příslibem pro budoucí novinky této sympatické party z Hafnarfjörðuru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY